Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 17. března 2015

Premiéry 12. týdne

Gunman: Muž na odstřel (The Gunman, režie Pierre Morel)
Morel natočil 96 hodin (2008), které mě nijak nezaujaly. Gunman je vlastně variací na tentýž námět. "Profesionál" ve výslužbě (v tomto případě bývalý nájemný vrah s tváří Seana Penna) musí zachraňovat unesenou ženu mající nenahraditelné místo v jeho životě a srdci (pro změnu jde o lásku hlavního hrdiny, již ztvárňuje italská herečka Jasmine Trinca). Hlavním zlosynem bude Javier Bardem. Fotky Seana Penna, jak má na nahém trupu navlečenou neprůstřelnou vestu, z pod níž mu čouhá břicho, jsem opravdu vidět nechtěla.
Míra natěšenosti: 10 %

Láska je dokonalý zločin (L´amour est un crime parfait, režie Arnaud Larrieu a Jean-Marie Larrieu)
Podmanivý, možná až příliš mystifikací zavánějící trailer se snaží nalákat na adaptaci knižní předlohy Philippa Dijana. Profesor tvůrčího psaní Marc (Mathieu Amalric) jako obvykle svede jednu ze studentek, ta však záhadně zmizí. Co se vlastně stalo, kdo je tady oběť a jaké z toho vyplyne poučení (pokud vůbec nějaké)? Myslím, že v poslední době šly do kin obstojněji vyhlížející francouzské filmy, ale k zahození to být nemusí.
Míra natěšenosti: 25 %

Mathieu Amalric. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Píseň moře (Song of the Sea, režie Tomm Moore)
Na oscara nominovaný, primárně irský animák, který má hloubku a prostě úchvatnou stylizaci přenášející diváky do krajiny keltských bájí. Dál je škoda slov, koukněte na trailer!
Míra natěšenosti: 90 %

Popelka (Cinderella, režie Kenneth Branagh)
Ohlasy na novou Popelku v Branaghově režii (Thor, hned několik adaptací Shakespeara) jsou převážně pozitivní. Z hollywoodské "nové pohádkové vlny" zatím právě tento snímek vypadá nejpovedeněji. V hlavních rolích dva herci z mých oblíbených seriálů - Lily James (Panství Downton) a Richard Madden (Hra o trůny). Helena Bonham Carter bude výjimečně kopat za Dobro (jako Víla kmotřička, do češtiny namluvená Libuší Šafránkovou), zatímco Cate Blanchett svěřil Branagh part macechy.
Míra natěšenosti: 70 %

Záběr z první filmové Popelky, natočené již na sklonku 19. století. Od Georges Méliès (screenshot made by divx) [Public domain], prostřednictvím Wikimedia Commons

Rezistence (Insurgent, režie Robert Schwentke)
Nezajímala mě už předchozí teenage distopie Divergence, z čehož vyplývá, jak moc se "těším" na navazující Rezistenci. Hlavní role si zopakují Shailene Woodley a Theo James, v jedné z vedlejších se opět objeví Kate Winslet.
Míra natěšenosti: 5 %

Žádné komentáře:

Okomentovat