Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 30. července 2015

Premiéry 31. týdne

Iracionální muž (Irrational Man, režie Woody Allen)
Nejednoznačně přijímané mysteriózní drama, jež se zprvu tváří jako další Woodyho romanťárna, byť hrající na vážnější notu než předchozí Kouzlo měsíčního svitu. Hlavní postavou je profesor filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix), který už přes rok tak nějak nemá chuť žít a pije jak duha. Přijíždí vyučovat na malou fakultu, kde se zaplete hned se dvěma ženami přitahovanými jeho komplikovaností a charismatem - se studentkou Jill (již v Kouzlu měsíčního svitu zářící Emma Stone) a profesorkou Ritou (Parker Posey). Ohledně další zápletky synopse i trailer mlží - podle anglické verze Abe "finds a will to live when he commits an existential act". Tento čin jistě bude mít následky, a to nejen pro Abeho... Obávám se, že výsledek nebude zdaleka tak vydařený jako v případě Match Point.
Míra natěšenosti: 50 %

Emma Stone, Woody Allen a Parker Posey. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Mission Impossible - Národ grázlů (Mission: Impossible - Rouge Nation, režie Christopher McQuarrie)
Od poslední Mission Impossible s podtitulem Ghost Protokol uběhly čtyři roky. V pokračování se vrací jak Cruise, tak jeho minulí spoluhráči Simon Pegg a Jeremy Renner. K nim přibyla neokoukaná Švédka Rebecca Ferguson, jejíž postava hlavnímu hrdinovi pomáhá, ale není jisté, jestli ve skutečnosti nekope za "národ grázlů", tedy Syndikát podnikající teroristické útoky za účelem nastolení nových pořádků. Normálně by jim zatnula tipec vládní tajná služba IMF v čele s agentem Huntem, jenže ta byla vzhledem ke svým ne právě ortodoxním metodám rozpuštěna. Hunt a spol. se přese všechno pouští do boje se Syndikátem... McQuarrie sice není zrovna ostříleným režisérem, nicméně podílel se např. na scénáři Na hraně zítřka. Protože má pátá Mission Impossible zatím překvapivě dobrá až nadšená hodnocení, zůstávám i já mírnou optimistkou (a těším se na Peggovy vtípky).
Míra natěšenosti: 60 %

Nenasytná Tiffany (režie Andy Fehu)
Česká (rozuměj umaštěnější) verze Big Lebowského (Leoš Noha) se živí vykrádáním chat. Jednou objeví videokameru s nahrávkou ukazující cestu k pokladu. A nastane (tak trochu) horor... Jedná se o celovečerní debut mladého režiséra, jenž je zároveň autorem scénáře. V rámci zdejší sterilní tvorby podle prvních recenzí malý zázrak, který má svoje kvality, byť nesedne každému (což je asi taky pozitivum). Zahrál si tu taky Petr Čtvrtníček. Víc takových neotřelých divnofilmů!
Míra natěšenosti: 65 %

Věčně mladá (The Age of Adaline, režie Lee Toland Krieger)
Titulní Adaline (Blake Lively) měla kdysi autonehodu a od té doby přestala stárnout. Osm desetiletí prožívá své věčné mládí, zatímco její dcera (Ellen Burstyn) jí stárne před očima. Po letech osamění se zamiluje do Ellise (Michiel Huisman alias Daario z GoT). Ukáže se, že jeho otec (Harrison Ford) Adaline zná z dávné minulosti... Nevím, ale Věčně mladá se mi jeví prostě jako taková méně kvalitní verze Podivuhodného případu Benjamina Buttona.
Míra natěšenosti: 55 %

Žádné komentáře:

Okomentovat