Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 31. března 2016

Premiéry 13. týdne

My tři nebo nikdo (Nous trois ou rien, režie Kheiron)
S vtipnou nadsázkou na plátno převedené osudy rodičů režiséra a scénáristy Kheirona (který zde zároveň ztvárnil hlavní roli). Jejich cesta začala v Íránu za nedemokratického režimu a skončila ve Francii. Ukázky jsou dojemné a současně plné humoru.
Míra natěšenosti: 80 %

Režisér, scénárista a herec Kheiron letos na Césarech. By Georges Biard, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46427357

Pat a Mat ve filmu (režie Marek Beneš)
Pat a Mat ve filmu!
Míra natěšenosti: 50 %

Táta je doma (Daddy's Home, režie Sean Anders)
Nemám ráda Marka Wahlberga. A už vůbec nemám ráda Willa Ferrella. A oba hrají v téhle komedii o rivalitě mezi sexy týpkem, který jako otec selhal, ale teď se vrací a okouzluje svoje potomky (Wahlberg), a tak trochu nemožným nevlastním otcem, který děcka léta láskyplně vychovával (Ferrell). Režisér Anders k filmu také napsal scénář, podobně jako k dalším velmi nenáročným a trapným komediím (Návrat blbýho a blbějšího nebo Šéfové na zabití 2).
Míra natěšenosti: 10 % (v televizi to na zabití času nebude úplně marné)

Teorie tygra (režie Radek Bajgar)
Má to být film o "ochočených mužích, kteří mohou zdivočet" (v čele s Jiřím Bartoškou), a ženách, které jim vládnou tvrdou rukou (v čele s Eliškou Balzerovou). Asi má být kritický a zároveň hřejivý (soudě dle teplých, optimistických barev, a laskavohumorných hlášek). No, nevím, neláká mě to. Radek Bajgar byl dosud televizním scénáristou a režisérem (Kriminálka Anděl, Expozitura, Neviditelní). Ale furt lepší Bartoška než Wahlberg s Ferrellem, že.
Míra natěšenosti: 15 %

Ve sklepě (Im Keller, režie Ulrich Seidl)
"Provokativní film-esej vlivného rakouského režiséra Ulricha Seidla", tj. pozérština s pečlivě vycentrovanými, dlouhými záběry sledujícími v pseudodokumentárním stylu Rakušáky, kteří dělají divné věci ve svých sklepích. Uuuuf. Tady by pomohli jen Wahlberg s Ferrellem.
Míra natěšenosti: 5 %

Žádné komentáře:

Okomentovat