Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 13. ledna 2015

Premiéry 3. týdne

96 hodin: Zúčtování (Taken 3, režie Olivier Megaton)
Netušila jsem, že v roce 2012 vzniklo (slabší) pokračování původních 96 hodin (2008, režie Pierre Morel). A teď po Odplatě následuje Zúčtování. Opět účinkují staří známí Liam Neeson, Famke Janssen a Maggie Grace. Jako Neesonův hlavní protihráč, detektiv vyšetřující vraždu jeho manželky, z níž je právě Neesonův hrdina podezřelý, se tentokrát představí Forrest Whitaker. Scénář mají znovu na svědomí Luc Besson a Robert Mark Kamen. Vzhledem k tomu, že mě příliš nezaujala ani jednička, nechává mě další neesonovka celkem chladnou.
Míra natěšenosti: 25 %

Liam Neeson. Autor: Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Hacker (Blackhat, režie Michael Mann)
"Dobrý" hacker (Chris Hemsworth) je vytažen z vězení, aby jako obvykle bezradné tajné službě pomohl polapit "zlého" hackera. Film se sice může pochlubit slavným, zručným režisérem (Insider: Muž, který věděl příliš mnoho, Collateral, Veřejní nepřátelé), v traileru je ovšem představena pouze únavná snůška klišé. Liam u mě tedy vítězí nad Chrisem.
Míra natěšenosti: 15 %

S láskou, Rosie (Love, Rosie, režie Christian Ditter)
Protiváhou testosteronové akci je v tomto týdnu romantika podle předlohy autorky jiné již zfilmované knihy, P.S. Miluji tě, Cecelie Ahern. V hlavních rolích dcera Phila Collinse Lily (Sněhurka) a Sam Claflin (Sněhurka a lovec, nějaké ty Hunger Games). Děj: přátelé od dětství, zamilují se do sebe, ale váhají, on se odstěhuje, ona mu omylem dohodí blonďatou sexbombu... No. Režisér Ditter toho zatím moc nepředvedl, nicméně film má docela slušné ohlasy a v rámci žánru vyhlíží sympaticky.
Míra natěšenosti: 25 %

Žádné komentáře:

Okomentovat