Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

středa 28. ledna 2015

Premiéry 5. týdne

Kód Enigmy (The Imitation Game, režie Morten Tyldum)
Benedict Cumberbatch... Má cenu ještě něco dodávat? No, tak tedy pro pořádek: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong či Charles Dance v dramatu norského režiséra, které vypráví příběh Alana Turinga. Film je prý "šitý na míru Akademii", z traileru také čiší různá klišé, i tak to ale vypadá dost dobře.
Míra natěšenosti: 70 %

Benedict Cumberbatch na premiéře filmu Kód enigmy. Od GabboT [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Mortdecai: Grandiózní případ (Mortdecai, režie David Koepp)
Podle humoristické knižní předlohy natočil dosud převážně scénárista Koepp (Smrt jí sluší, Jurský park, Spider-Man, Indiana Jones a Království křišťálové lebky) akční komedii o svérázném obchodníkovi s uměním (Johnny Depp). Vzdor prvoligovému obsazení (v dalších rolích Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor nebo Paul Bettany) to však vypadá na promrhaný potenciál jak předlohy, tak hereckých představitelů.
Míra natěšenosti: 50 %

Sils Maria (Clouds of Sils Maria, režie Olivier Assayas)
Film se jmenuje podle oblasti švýcarských Alp, kam se herečka Maria (Juliette Binoche) odjíždí připravovat na natáčení remaku dramatu o dvou lesbách, které ji v osmnácti proslavilo. Ona ale teď bude hrát starší ženu z dvojice a bude se muset vyrovnat jak s přidrzlou mladší herečkou (Chloë Grace Moretz), tak se vztahem ke své osobní asistentce (Kristen Stewart).
Míra natěšenosti: 60 %

Slídil (Nightcrawler, režie Dan Gilroy)
Jake Gyllenhaal jako divnej chlápek. Kterej si natáčí poklesky i zločiny druhých na video. A udělá si z toho i job jako reportér na volné noze. Uvidíme, jestli se mu to nakonec vymstí... Od Dana Gilroye jsem viděla originální film Pád (2006). Trailer na Slídila se úplně nepovedl, takže se těším opatrně.
Míra natěšenosti: 60 %

Od Siebbi (Jake Gyllenhaal) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Whiplash (Whiplash, režie Damien Chazelle)
Mladý režisér Chazelle se pustil do dramatu o ambiciózním jazzovém bubeníkovi (Miles Teller) cepovaném drsným dirigentem (J.K. Simmons). Tohle "Prásknutí bičem" už má na kontě řadu cen (včetně Zlatého glóbu pro Simmonse) a pět nominací na Oscara.
Míra natěšenosti: 65 %

Žádné komentáře:

Okomentovat