Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

středa 12. srpna 2015

Premiéry 33. týdne

Barbie Rock'n Royals (Barbie Rock'n Royals, režie Karen J. Loyd)
Ale fuj! Animovaný růžovomodrofialový muzikál o zmalovaných bárbínách si vypůjčuje zápletku Prince a chuďase, přičemž místa si v něm vymění "drsná" rockerka s princeznou. Každá odjede na špatný tábor, bude se muset sžívat s nezvyklým prostředím a zúčastnit se hudební soutěže... Zbytek si domyslíte.
Míra natěšenosti: 0 %

Fantastická čtyřka (The Fantastic Four, režie Josh Trank)
Po nedávném zcela zbytečném rebootu Spider-Mana došlo i na deset let starou Fantastickou čtyřku. Jaké trumfy má v ruce nová verze? Jessica Alba - chybí. Režie - nikdo významný. Originalita - nehrozí. Takže asi žádné. V hlavních rolích Miles Teller (Whiplash), Kate Mara (sestra Rooney), Michael B. Jordan (s tím basketbalistou spřízněný není) a Jamie Bell (Billy Elliot, Nymfomanka). První ohlasy hovoří o průšvihu...
Míra natěšenosti: 5 %

Pixely (Pixels, režie Chris Columbus)
Tým složený z pařičů videoher zachraňuje svět! To bylo takhle: mimozemšťani si videohry vyložili jako vyhlášení války, zaútočili s armádou inspirovanou právě videohrami a prezident USA (Kevin James) sestavil bojovou jednotku složenou z neohrožených hráčů (Adam Sandler, Peter Dinklage s mulletem) a vojandy (Michelle Monaghan). Columbusi, do čeho ses to namočil? Prý to ani není moc vtipné. Mě akorát zajímá, jestli tam Sean Bean (v méně významné úloze) umře - a jakým způsobem.
Míra natěšenosti: 5 %

Schmitke (režie Štěpán Altrichter)
Mám svůj podíl na tom, že Altrichterův debut získal cenu studentské poroty na festivalu Finále, což mě stále hřeje u srdce. Tuhle mysteriózní cestu do hlubin duše německého inženýra odehrávající se v prostředí Krušných hor rozhodně chci vidět, resp. prožít znovu (i když nevím, kdy se mi to poštěstí, když film teď v Plzni samozřejmě nepromítají) - není dokonalá, ale je prostě hodně dobrá a na české poměry nezvykle originální a ne-provinční. Hrají skvostný Peter Kurth, Petr Vršek, Helena Dvořáková, Johann Jürgens či Jakub Žáček.
Míra natěšenosti: 100 %

Žádné komentáře:

Okomentovat