Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 20. srpna 2015

Premiéry 34. týdne

Dárek (The Gift, režie Joel Edgerton)
Australan Edgerton, jako herec známý z menší role ve Star Wars: Epizoda II a III nebo z nedávného Velkého Gatsbyho, je také scénáristou a režisérem. Po dvou krátkometrážních počinech se pustil do režie celovečerního thrilleru o mladém manželském páru (Jason Bateman a Rebecca Hall), kterému změní život setkání s mužovým známým ze střední (sám Joel Edgerton). Co se mezi bývalými spolužáky stalo, je odhalováno postupně prostřednictvím "darů", které dotyčný manželům předává. Slušná atmosféra je zřejmě zaručena, snad film příliš nezabředne do klišé.
Míra natěšenosti: 40 %

Krycí jméno U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E., režie Guy Ritchie)
Velmi stylově vyhlížející "agentština" zasazená do 60. let od režiséra nových Sherlocků, RocknRolly či Podfu(c)ku. V hlavních mužských rolích Henry "Superman" Cavill jako agent CIA a Armie Hammer jako agent KGB, v ženských Alicia Vikander (Královská aféra, Ex Machina) a Elizabeth Debicki. Dále hraje např. Hugh Grant. Těším se nejen na přitažlivé retro, ale i slušnou porci vtipu.
Míra natěšenosti: 70 %

V seriálu The Man from U.N.C.L.E. vysílaném v 60. letech byli hlavními hvězdami David McCallum a Robert Vaughn. Od NBC Television (eBay item photo front press release photo back) [Public domain], prostřednictvím Wikimedia Commons

Pařížská blbka (Connasse, Princesse des coeurs, režie Eloïse Lang a Noémie Saglio)
Upoutávka překvapivě není špatná, tedy máte-li rádi humor ve stylu Borata. Svérázná hlavní hrdinka se rozhodne, že nejlepší cestou k doživotnímu nicnedělání a užívání si luxusu je klofnout prince Harryho. Při své cestě za štěstím předvede sérii "nekorektností". V hlavní úloze Camille Cottin.
Míra natěšenosti: 30 %

RYTMUS sídliskový sen (režie Miro Drobný)
Trošku uplakaný dokument o známém rapperovi, který se musel vyrovnat se zjištěním o svém polovičním romském původu. Pro fanoušky (asi) dobrý.
Míra natěšenosti: 15 %

Uuups! Noe zdrhnul... (Ooops! Die Arche ist weg..., Toby Genkel)
Na nejmenší diváky zacílený německý koprodukční animák sleduje eskapády dvou tvorečků, kteří se při velké povodni snaží dostat na Noemovu archu.
Míra natěšenosti: 15 %

Žádné komentáře:

Okomentovat