Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

sobota 18. října 2014

Premiéry 43. týdne

Co jsme komu udělali? (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?, režie Philippe de Chauveron)
Nejznámějším hercem z ansámblu je Christian Clavier, který ztvárňuje otce čtyř dcer, z nichž ani jedna se nevdala zrovna podle představ svého otce a matky. Takže se můžeme těšit (?) na konfrontaci "echt" francouzských rodičů se svými zeti - Číňanem, muslimem, Židem a katolíkem... černé barvy pleti.
Míra natěšenosti: 25 %

Intimity (režie Ivo Macharáček)
Režisér Macharáček má za sebou směsku spíše bídných počinů (Panic je na nic, Tajemství staré bambitky, seriály Strážce duší, Helena a nejnověji Svatby v Benátkách), takže téhle romanťárně složené ze sedmi storek nedávám velké šance. Kdyby to někoho zajímalo, tak tam hrají Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Kristýna Leichtová, Tomáš Klus, Ondřej Vetchý, Jitka Ježková, Jaroslav Plesl, Petra Hřebíčková nebo Martin Stránský.
Míra natěšenosti: 10 %

John Wick (John Wick, režie Chad Stahelski)
Trailer v kině mě dost pobavil, hlavně kvůli motivu zabitého štěněte darovaného hlavnímu hrdinovi (Keanu Reeves) jeho umírající manželkou - takové megaklišé se jen tak nevidí. Ale mohla by to být ucházející béčková oddychovka o jedné osobní vendetě. GoT fandy upozorňuji, že tam hraje Alfie Allen alias Theon Greyjoy.
Míra natěšenosti: 35 %

Krok do tmy (režie Miloslav Luther)
Slovenský režisér, který má na kontě např. film a seriál Útěk do Budína (2002 a 2003) nebo seriál Lekár umierajúceho času (1983), se tentokrát zaměřil na období nástupu komunismu. V něm sleduje osobní drama lékaře (Marko Igonda).
Míra natěšenosti: 40 %

Madagaskar: Království lemurů 3D (Island of Lemurs: Madagaskar, režie David Douglas)
Bacha, nejde o animák, nýbrž o krátkometrážní dokument, kterým provází hlas Morgana Freemana.
Míra natěšenosti: 15 %

Soudce (The Judge, režie David Dobkin)
Tohle psychologické drama o vztahu otce soudce a syna právníka má skvělé obsazení (v hlavních rolích Robert Downey Jr. a Robert Duvall, v dalších např. Vera Farmiga, Billy Bob Thornton a Vincent D'Onofrio) a solidní námět. Otázka je, jak si s takovou látkou poradí režisér Rytíře ze Šanghaje (2003) a Nesvatbových (2005).
Míra natěšenosti: 60 %

Robert Duvall a Robert Downey Jr. na premiéře Soudce na festivalu v Torontu. Od GabboT (The Judge 42) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Škatuláci (The Boxtrolls, režie Anthony Stacchi, Graham Annable)
Sympaticky staromilsky vyhlížející animace + snaha o příběh - sice je to film pro děti, ale dospěláky by mohl alespoň nenudit.
Míra natěšenosti: 20 %

Žádné komentáře:

Okomentovat