Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 28. října 2014

Premiéry 44. týdne

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (Død Snø 2, režie Tommy Wirkola)
Už první norský Mrtvý sníh (2009) byl pro fajnšmekry - milovníky splatter zombie hororů a/nebo hororových parodií. Já třeba zbožňuju Soumrak mrtvých (2004), který také operuje se specifickým humorem na poli zombies, takže si možná někdy dám i tyhle filmy poněkud těžšího kalibru. Výchozí zápletka dvojky je každopádně více než ujetá.
Míra natěšenosti: 40 %

Falešní poldové (Let's Be Cops, režie Luke Greenfield)
Akční komedie o... falešných poldech, lačných pozornosti žen. Greenfield natočil snímky Zvíře (2001, Rob Schneider v hlavní roli, což asi říká vše), Sexbomba od vedle (2004, to je jeho nejlépe hodnocený film) a Tvůj snoubenec, můj milenec (2011). Fanoušky Upířích deníků upozorňuji na hereckou účast Niny Dobrev v Greenfieldově nejnovějším pokusu o humor.
Míra natěšenosti: 10 %

Mami! (Mommy, režie Xavier Dolan)
Dolan je pětadvacetiletý kanadský režisér, scénárista a herec, ve kterém mnozí vidí velký talent. Od roku 2009 stihl natočit pět filmů, a to buď psychologických, nebo romantických dramat. V nejnovějším psychodramatu sleduje příběh dospívajícího mladíka s diagnózou ADHD (hyperkinetická porucha). Film běžel na MFF v Karlových Varech a získal cenu poroty v Cannes. Ukázky mě ovšem příliš nenadchly.
Míra natěšenosti: 25 %

Xavier Dolan letos v Cannes. Georges Biard [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons
Mapy ke hvězdám (Maps to the Stars, režie David Cronenberg)
Julianne Moore, Robert Patinson, Mia Wasikowská nebo John Cusack v psychodramatu o hollywoodské herecké rodině. Od Cronenberga jsem zatím viděla jen slušné Východní přísliby (2007), jeho nový film mě docela láká hereckým obsazením i námětem.
Míra natěšenosti: 60 %

Julianne More, John Cusack, Robert Patinson, Sarah Gadon a David Cronenberg uvádějí Mapy ke hvězdám na festivalu v Torontu. Od https://www.flickr.com/photos/cybermelli/ [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons
Mezi náhrobními kameny (A Walk Among the Tombstones, režie Scott Frank)
Bývalý policista, vyléčený alkoholik, soukromé očko bez licence - tím vším je v tomhle thrilleru Liam Neeson. Pátrání po únoscích a vrazích manželky drogového dealera by mohlo bodovat atmosférou. Režisér Frank napsal i scénář - ostatně doposud se věnoval převážně scénáristické práci (Minority Report, Wolverine nebo také Marley a já).
Míra natěšenosti: 45 %

Winx club - V tajemných hlubinách (Winx Club: Il mistero degli abissi, režie Iginio Straffi)
Ohavně přestajlované anorektické víly, tentokrát pod mořskou hladinou. Není mi pět, takže nee.
Míra natěšenosti: 0 %

Žádné komentáře:

Okomentovat