Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 3. listopadu 2014

Premiéry 45. týdne

Boj sněžného pluhu s mafií (Kraftidioten, režie Hans Petter Moland)
Zasněžená krimikomedie, v hlavní úloze Stellan Skarsgård. V multiplexech ji bohužel dávat nebudou...
Míra natěšenosti: 60 %

Frank (Frank, režie Lenny Abrahamson)
... na rozdíl od téhle komedie. Michaela Fassbendera můžu (čti: žeru), akorát mi přijde nepochopitelné, že je zde obsazen do role frontmana kapely, který má na hlavě celý (?) film obří papírovou masku!!! Tomu říkám mrhání prvotřídním "materiálem". Maggie Gyllenhaal ovšem taky potěší.
Míra natěšenosti: 70 %

Interstellar (Interstellar, režie Christopher Nolan)
Skoro tříhodinový megafilm, který mě odpuzuje už tím, jaké se kolem něj dělá haló - podle mě víceméně bezdůvodně, protože patetický kinotrailer mě vůbec nenadchnul. A taky protože jsem měla tu "čest" vidět zjevně podobně laděného Promethea, což byl tedy velešit (vzdor parádnímu vizuálu a jako vždy skvělému Fassbenderovi). Jo, Počátek se mi ještě líbil, ale už by to chtělo něco méně... "robustního". Chrisi, natoč zas nějaké to Memento nebo Insomnii, ju? Jen pro pořádek - v hlavních rolích Matthew McConaughey a Anne Hatthaway, dále hrají např. Michael Caine, Jessica Chastain, Casey Affleck, John Lithgow a Ellen Burstyn.
Míra natěšenosti: 50 %

Pohádkář (režie Vladimír Michálek)
Jirka Macháček si žil jako v pohádce - na střídačku s Aňou Geislerovou a Evou Herzigovou. To asi nemohlo dopadnout dobře. A jak to tedy dopadlo a jaké z toho plyne ponaučení, se dozvíme od Matěje Hádka, a to bude celá pohádka. Tak teď vážně: trailer vypadá obstojně a vidím tam trochu větší potenciál než u předchozího filmu podle románu Barbary Nesvadbové, Bestiáře.
Míra natěšenosti: 55 %

Včelka Mája (Die Biene Maja - der Kinofilm, režie Alexs Stadermann a Simon Pickard)
3D je zbytečnost, to se pak v telce stejně zploští, hlavně aby tam zapěl Kája!
Míra natěšenosti: 10 %

Zmizení Eleanor Rigbyové: On (The Disappearance of Eleanor Rigby: Him, režie Ned Benson)
Těch zmizelých žen tenhle podzim nějak přibývá... V tomhle vztahovém dramatu neztrácí partnerku v podání Jessiky Chastain nikdo jiný než James McAvoy. Běželo na MFF Karlovy Vary.
Míra natěšenosti: 60 %


Jessica Chastain letos v Cannes. Georges Biard [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons
Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona (The Disappearance of Eleanor Rigby: Her, režie Ned Benson)
To samé, tentokrát z Jejího pohledu. Mimochodem, existuje také "celková" verze. Jó, natočit tři filmy najednou, to musí být docela umění. Zajímavost: hrob jisté Eleanor Rigby (1895-1939) se nachází v Liverpoolu, jmenuje se tak píseň Beatles z r. 1966 a také deset let starý román z pera Douglase Couplanda (pojmenovaný právě po oné písni - hlavní hrdinka knihy se přitom jmenuje Liz Dunn, což mi připomíná, že příjemní Dunn měli manželé ve Fincherově Zmizelé a samozřejmě i v knižní předloze Gillian Flynn). Toto jméno se díky Beatles stalo jakýmsi synonymem osamělosti, na což kromě Couplanda zřejmě odkazují i tvůrci filmu.
Míra natěšenosti: 60 %


Socha Eleanor Rigby na liverpoolské Stanley Street, odhalená v r. 1982 na počest Beatles a věnovaná "všem osamělým lidem". john driscoll [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat