Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 11. listopadu 2014

Premiéry 46. týdne

Get On Up - Příběh Jamese Browna (Get On Up, režie Tate Taylor)
Životopisná dramata můžu, i když jsou často jak přes kopírák. Tady se bude odvíjet životní příběh vrstevníka Johnnyho Cashe. V hlavní roli převážně seriálový herec Chadwick Boseman. Režisér Taylor uspěl s dramatem Černobílý svět (2011).
Míra natěšenosti: 60 %

„Chadwick Boseman Deauville 2014“ od Georges Biard – Vlastní dílo. Licencováno pod Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chadwick_Boseman_Deauville_2014.jpg#mediaviewer/File:Chadwick_Boseman_Deauville_2014.jpg

Jessabelle (Jessabelle, režie Kevin Greutert)
Další horor, po kterém klesnou ceny starých domů. Ochrnutá hlavní hrdinka se do jednoho takového nastěhuje a začnou se dít divné věci... Však to znáte. Režisér nic moc, trailer nic moc.
Míra natěšenosti: 10 %

Kukuřičný ostrov (Simindis kundzuli, režie Georgij Ovašvili)
Vskutku antimainstreamovka, ukázku si pamatuju z letošního MFF Karlovy Vary, kde tenhle gruzínský film ostatně získal hlavní cenu, a je mi jasné, že to nebude snadná podívaná. Však taky poběží jen v několika kinosálech.
Míra natěšenosti: 40 %

Leviatan (Leviafan, režie Andrej Zvjagincev)
Ruské drama o Koliovi českého Kolju nepřipomíná ani vzdáleně. V Cannes zísalo cenu za nejlepší scénář. "Drsné zobrazení zkorumpovaného Ruska" vypadá v traileru překvapivě relativně koukatelně.
Míra natěšenosti: 55 %

Pavel Wonka se zavazuje (režie Libuše Rudimská)
Dokument, který vzbudil značnou mediální pozornost, část publika svým obsahem pobouřil a prý není zrovna na úrovni ani po režijní stránce.
Míra natěšenosti: 15 %

Železná srdce (Fury, režie David Ayer)
Ayer je scénárista (Training Day, Rychle a zběsile), který stihl natočit už i několik vlastních "chlapských" filmů (Drsný časy, Street Kings, Patrola). Ten nejnovější o jednotce amerických tankistů na sklonku druhé světové války má jedno eso v rukávu, totiž Brada Pitta v hlavní roli. Bojím se ale, že poručíka Aldo Rainea z Hanebných panchartů v téhle podobné, tentokrát poněkud vážnější roli těžko překoná. Pozornost na sebe strhává také Shia LaBeouf v úloze vojáka, který často cituje z Bible - náročné natáčení zjevně dosti prožíval a nakonec se nechal pokřtít.
Míra natěšenosti: 65 %

Žádné komentáře:

Okomentovat