Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 19. ledna 2015

Premiéry 4. týdne

Babovřesky 3 (režie Zdeněk Troška)
Míra natěšenosti: 0 %

Birdman (Birdman, režie Alejandro González Iñárritu)
Iñárritu v Babelu (2006) ukázal, že umí báječně pracovat i s "komerčními" megahvězdami (Brad Pitt, Cate Blanchett). Ve svém nejnovějším počinu, který je dramatem a překvapivě i komedií, má k dispozici Michaela Keatona, Edwarda Nortona, Naomi Watts a Emmu Stone. Děj se točí kolem postavy bývalého filmového superhrdiny, který se na stará kolena snaží prosadit jako režisér a herec v "serióznější", divadelní branži. 9 nominací na Oscara.
Míra natěšenosti: 80 %

Alejandro González Iñárritu. Od Focus Features [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

E.A. Poe: Podivný experimet (Stonehearst Asylum / Eliza Graves, režie Brad Anderson)
Brad Anderson se dosud věnoval hlavně seriálové tvorbě (natočil dvě epizody The Wire - Špína Baltimoru ,výrazněji se podílel např. na Lovcích zločinců) a ve světě filmu se blýskl s Mechanikem (2004). Děj snímku podle Poeovy předlohy netradičně teprve začíná "šokujícím" odhalením hlavního hrdiny, mladého lékaře, který na konci 19. století absolvuje praxi v psychiatrické léčebně na odlehlém místě v horách (jak příhodné!) - zdejší ústav ovládli pacienti, zatímco skutečný ředitel je s personálem uvězněn ve sklepení... V obsazení figuruje spousta známých jmen - Kate Beckinsale, Ben Kingsley, Jim Sturgess, Michael Caine, Brendan Gleeson či David Thewlis.
Míra natěšenosti: 70 %

"Kate Beckinsale 2011 Comic-Con (truer color)" by Gerald Geronimo - Uploaded to Flickr as Kate Beckinsale. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Common

Velká šestka (Big Hero 6, režie Don Hall, Chris William)
Na Oscara nominovaný animák o malém konstruktérovi robotů. Cituji z recenze uživatele J*A*S*M na ČSFD: "Avengers meets StarGate v disneyovském animovaném provedení." Vypadá to sympaticky a vzdor množství popkulturních odkazů i originálně.
Míra natěšenosti: 50 %

Vyšší moc (Turist, režie Ruben Östlund)
Švédský film oceněný v Cannes si klade otázku, co s lidmi udělá vystavení extrémní situaci, např. takové větší lavině. Jaký dopad bude mít reakce manžela, který před řítícím se příslibem smrti uteče pryč, zatímco manželka chrání děti, na vztah těch dvou? Tohle drama vypadá chytře a i koukatelně.
Míra natěšenosti: 60 %

Žádné komentáře:

Okomentovat