Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 6. ledna 2015

Premiéry 2. týdne

Fotograf (režie Irena Pavlásková)
Introvert Karel Roden jako extrovert Jan Saudek ve filmu zaměřeném na vztah hlavního hrdiny k ženám. Na základě traileru se obávám, že to bude trošku moc prvoplánové, na efekt - a vyjma Rodena prakticky o ničem. Takový jakože umělečtější Bestiář, který ostatně také natočila Pavlásková.
Míra natěšenosti: 30 %

Miluj souseda svého (St. Vincent, režie Theodore Melfi)
Nerudní postarší hrdinové v podání velkých hvězd (Jack Nicholson nebo loni Michael Douglas) v komediálním žánru táhnou - a Billl Murray jako válečný veterán bude jistě svým způsobem k zulíbání. Zvlášť když se bude muset postarat o předpubertálního klučinu. Dále hrají Melissa McCarthy, Naomi Watts a Chris O'Dowd.
Míra natěšenosti: 55 %

Roztomilý důchodce aneb Bill Murray na letošním Berlinale. Od Siebbi (Bill Murray) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Sama nocí tmou (A Girl Walks Home Alone at Night, režie Ana Lily Amirpour)
"Íránský upíří spaghetti western" si dokázal udělat reklamu svou originalitou. Trailer má slušnou atmosféru, pročež se na ten černobílý mix žánrů opravdu těším.
Míra natěšenosti: 80 %

Sedmý syn (Seventh Son, režie Sergej Bodrov)
Ben Barnes, Jeff Bridges, Julianne Moore a Kit Harington v rodinné (ajaj?) koprodukční (ajaj?) fantasy nebo spíš pohádce (hollywoodská "pohádková vlna" ještě zdaleka nekončí). Knižní předloha Josepha Delaneyho u nás zatím nevyšla. Jelikož jsem zmlsaná díky Pánovi prstenů a Hře o trůny, myslím, že mi toto ke štěstí stačit nebude.
Míra natěšenosti: 40 %

Žádné komentáře:

Okomentovat