Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

středa 22. července 2015

Premiéry 30. týdne

Bojovník (Southpaw, režie Antoine Fuqua)
Režisér snímků střídavě lepších (Training Day, Odstřelovač, Equalizer) a horších (Slzy slunce, Král Artuš, Pád Bílého domu) se tentokrát jal vyprávět příběh boxera Billyho Hopea (jak originální příjmení!), který na naléhání manželky odešel do důchodu, aby se po její tragické smrti a po odebrání dcery soudem vrátil bojovat do ringu. Říkal tady někdo "klišé"? V hlavních rolích namakaný Jake Gyllenhaal (jenž byl v předchozí roli ve Slídilovi naopak vyhublý), Rachel McAdams, Forest Whitaker nebo 50 Cent. Hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Statečné srdce, Titanic, Troja a moře dalších snímků).
Míra natěšenosti: 60 %

Skladatel James Horner měsíc před svou smrtí. Od StarCards (StarCards supporter James Horner) [informace o licenci jsou uvedeny na stránce], prostřednictvím Wikimedia Commons

Mallory (režie Helena Třeštíková)
S cenou s Karlových Varů za nejlepší dokument nad 60 minut přichází do kin sonda do třinácti let života hlavní hrdinky, původně závislé na heroinu, po porodu syna úspěšně bojující se závislostí a snažící se dostat z ulice. Konečně jeden sice depresivní dokumentární film, ale s pozitivním vyzněním.
Míra natěšenosti: 60 %

Papírová města (Paper Towns, režie Jake Schreier)
Nesmělému mladíkovi Quentinovi (Nat Wolff) jednou v noci vleze oknem do pokoje jeho tajná láska Margo (Cara Delevingne) a požádá ho o pomoc při bláznivé pomstě jejímu bývalému příteli. Následující den však nevyzpytatelná Margo není nikde k nalezení. A zdá se, že chce, aby ji Quentin začal hledat... Wolff si zahrál také v předchozí adaptaci knihy Johna Greena, rovněž teen romanci Hvězdy nám nepřály. Ukázky nabízejí i nějaký ten humor, celkově však Papírová města zřejmě budou slabší než Hvězdy.
Míra natěšenosti: 55 %

V hlavě (Inside Out, režie Pete Docter a Ronaldo Del Carmen)
Nový animák od Disneyho a Pixaru o pocitech v hlavě, zde personalizovaných... Nevadí, koukněte se na trailer :)
Míra natěšenosti: 60 %

Žádné komentáře:

Okomentovat