Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 6. srpna 2015

Premiéry 32. týdne

Amy (Amy, režie Asif Kapadia)
Kapadiův předchozí celovečerní počin byl dokument Senna (63. nejlepší film podle ČSFD), v případě Amy se tedy můžeme těšit na hodnotný životopis v sedmadvaceti letech zesnulé zpěvačky.
Míra natěšenosti: 75 %

"AmyWinehouseBerlin2007" by berlinfotos - http://flickr.com/photos/94363005@N00/375924857. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AmyWinehouseBerlin2007.jpg#/media/File:AmyWinehouseBerlin2007.jpg

Když zvířata sní (Når dyrene drømmer, režie Jonas Alexander Arnby)
Uf. Vážně nevím, jestli bych tenhle mysteriózní dánský snímek chtěla vidět. Trailer servíruje poněkud děsivou devatenáctiletou hlavní hrdinku, která se zřejmě mění ve zvíře, pochmurné dánské interiéry a exteriéry, krev, sex, záhady... Otce ústřední postavy hraje bratr Madse Mikkelsena Lars. Režiséra Arnbyho zatím natočil jen jeden krátkometrážní film.
Míra natěšenosti: 35 %

Malý dráček (Der kleine Drachen, režie Hubert Weiland a Nina Wels)
Německý animák o dráčkovi Kokosáčkovi je určen opravdu jen pro menší děti, ne tzv. "pro celou rodinu", nicméně vypadá obstojně.
Míra natěšenosti: 25 %

Nesmrtelný (Self/less, režie Tarsem Singh)
Dosud nejlepším filmem vizuálního mága Singha byl Pád (2006), natočil také Celu (2000), Válku bohů (2011) a Sněhurku (2012). A tak se mi zdá, že na spíše průměrně vyhlížející thriller o miliardáři, které nechá svou mysl z vlastního umírajícího těla přenést do cizí, mladší "schránky", je ho malinko škoda, podobně jako herců (Ben Kingsley a Ryan Gosling, který bude mnohem zajímavější příští rok jako Deadpool).
Míra natěšenosti: 45 %

Tarsem Singh. Od Sirab (Vlastní dílo) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Vykolejená (Trainwreck, režie Judd Apatow)
Dosud jsem žádnou z Apatowových "ód na inteligentní vulgárnost", jak je označil uživatel Alqarin na ČSFD, neviděla (patří mezi ně 40 let panic a Zbouchnutá). Jeho novinka vypráví o v práci úspěšné třicátnici Amy (Amy Schumer), vyznávající nezávazný životní styl. Dostane za úkol udělat rozhovor s doktorem (Bill Hader), který si sex na jednu noc s ní chce zopakovat. Z čehož je trochu... inu, vykolejená, o to víc, že na rozdíl od svých předchozích milenců na jedno použití se jí ho vlastně nechce odmítnout. Jak tohle asi dopadne, hm?
Míra natěšenosti: 40 %

Žádné komentáře:

Okomentovat