Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pátek 8. dubna 2016

Premiéry 14. týdne

Moje tlustá řecká svatba 2 (My Big Fat GreekWedding 2, režie Kirk Jones)
To mi připomíná, že jsem ještě neviděla původní Moji tlustou řeckou svatbu, nejvýdělečnější romantickou komedii všech dob. Pokračování po 14 letech se ujal jiný režisér (např. Kouzelná chůva Nanny McPhee), v obsazení figuruje původní hlavní hvězda (Nia Vardalos), která i tentokrát napsala scénář. Ve známé šílené řecko-kanadské rodině tentokrát dojde na svatbu rodičů hlavní hrdinky Touly - ti totiž zjistí, že kněz kdysi nepodepsal jejich oddací list - a Toulina dospívající dcera bude řešit přihlášku vejšku, resp. snahu o osamostatnění, jakož i vyhlídky na ztrátu panenství. Vtipy jsou spíše slabomyslné.
Míra natěšenosti: 15 %

Nikdy nejsme sami (režie Petr Václav)
Zase jeden depresivní (a zřejmě dokonce nadprůměrně depresivní) český film, a to s Karlem Rodenem, Lenkou Vlasákovou či Klaudií Dudovou (ta hrála v předchozím Václavově počinu, Cestě ven, a získala za svůj výkon Českého lva). Cestu ven jsem dokázala ocenit, tady mě ale ukázky odradily. To radši sluníčkovou tlustou řeckou svatbu!
Míra natěšenosti: 10 %

Pád Londýna (London Has Fallen, režie Bakaf Najafi)
Bílý dům už padl, takže po třech letech se dostal na řadu Londýn, kde se mají setkat světoví vůdci. Vrací se Gerard Butler, aby zachránil amerického prezidenta (Aaron Eckhart). Novinka dostala do vínku nepříliš známého režiséra, což je po minulém Antoinu Fuquovi značný propad.
Míra natěšenosti: 10 %

Spotlight (Spotlight, režie Tom McCarthy)
Dorazil k nám vítěz letošních Oscarů, drama z novinářského prostředí. Reportéři deníku The Boston Globe v něm odkrývají zneužívání dětí v katolické církvi. V hlavních rolích Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber. Režisér McCarthy je také hercem, jeho dosavadní režijní a scénáristické počiny zůstávají co do proslulosti ve stínu Spotlight.
Míra natěšenosti: 75 %

Režisér, scénárista a herec Tom McCarthy. Od diginmag [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Ulice Cloverfield 10 (10 Cloverfield Lane, režie Dan Trachtenberg)
Brilantní trailer - doporučuji zhlédnout před následujícím popisem zápletky. Hlavní hrdina Howard (John Goodman) si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Mladou ženu Michelle (Mary Elizabeth Winstead) našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu údajně krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Howard se zároveň začíná chovat pořád víc a víc šíleně...
Míra natěšenosti: 80 %

Vojtěch (Vojtech, režie Viktor Csudai)
Slovenská komedie ne zrovna oslavovaného tvůrce, v níž hlavní hrdina (Matej Landl) prožívá krizi středního věku. Pere se s ní v "prostredia bratislavskych sociek" (jak napsal uživatel samo151 na ČSFD), kde není nouze o pánbíčkáře, lehké ženy ani bezdomovce. No, neviem.
Míra natěšenosti: 10 %

Žádné komentáře:

Okomentovat