Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 9. března 2015

Premiéry 11. týdne

Chappie (Chappie, režie Neill Blomkamp)
Zvláštní kombinace... Ano, Hugh Jackman už si v jedné "roboťácké" podívané zahrál (Ocelová pěst, 2011), tentokrát ale bude za záporáka. Naopak "dobro" bude zastupovat "milionář z chatrče" Dev Patel. V jedné z dalších rolí se představí Sigourney Weaver. Figuruje zde tedy trojice herců, kteří se ve filmu dosud nepotkali. A režíruje Districtem 9 proslavený Blomkamp, jenž se má ujmout také dalšího Vetřelce. Ukázky docela ujdou, i když jsou dost postaveny na klišé (k čemuž samozřejmě svádí už sám námět o "polidštěném" robotovi a jeho právu na existenci).
Míra natěšenosti: 60 %

Neill Blomkamp. Natasha Baucas [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Vybíjená (režie Petr Nikolaev)
Nikolaev Viewegha už jednou úspěšně adaptoval (Báječná léta pod psa, 1997). Z ukázek na Vybíjenou ovšem necitím ducha (dosti depresivní) předlohy, spíš jen snahu udělat jakousi variaci na Sněženky a machry po 25 letech. V hlavních rolích herci a poloherci - Simona Krainová, Genzer, Suchánek & Sokol, Simona Babčáková. P. S.: Ten trailer s porodem se fakt nepovedl, herectví skoro nulové, obraz ničím nezaujme, vtipy ubohé a k tomu hudba slibující odlehčenou zábavu. Ne, toto mi ke štěstí fakt nestačí.
Míra natěšenosti: 10 %

Vzkříšení démona (The Lazarus Effect, režie David Gelb)
Pokus o druhé Hráče se smrtí (1990). Tentokrát skupina mladých vědců úspěšně oživí mrtvého psa. Při druhém pokusu jednu z členek týmu (Olivia Wilde) smrtelně zasáhne elektrický proud. Ostatní se ji rozhodnou přivést ze záhrobí zpět. Samozřejmě to bude mít nějaké nepěkné, resp. pěkně hororové následky... Jde o první celovečerák Davida Gelba. Ukázky toho prozrazují až příliš (i to, že první zřejmě zemře černoch, mimochodem ztvárněný Donaldem Gloverem ze sitcomu Community).
Míra natěšenosti: 20 %

Žádné komentáře:

Okomentovat