Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 24. března 2015

Premiéry 13. týdne

Cesta naděje (The Water Diviner, režie Russell Crowe)
Režijní prvotina známého australského herce sleduje příběh jak jinak než australského farmáře (sám Crowe), nadaného hledače vody. Jeho tři syny pohltila první světová válka a on se vydává do Konstantinopole najít jejich ostatky a přivézt je domů. Myslím, že na tolik patosu a na tolik z mého ne zrovna oblíbeného Crowea nemám žaludek.
Míra natěšenosti: 10 %

Konečně doma (Home, režie Tim Johnson)
Dreamworkovský animák s klasickým schématem kombinujícím veselo a akčno se špetkou dojemna. A pozor, hlavního hrdinu, mimozemského vyděděnce na Zemi, mluví Jim Parsons (Sheldon z Teorie velkého třesku), zatímco jeho pozemskou parťačku nadabovala Rihanna.
Míra natěšenosti: 30 %

Sám Barack Obama navštívil studia DreamWorks, kde se setkal se Stevem Martinem a Jimem Parsonsem, kteří tady v roce 2013 namlouvali své postavy z animáku Konečně doma. Od Chuck Kennedy for White House [Public domain], prostřednictvím Wikimedia Commons

Lovci a oběti (režie Marcus Benois Tran)
Co to sakra...? Synopse se podobá té na jiný nedávný, rovněž se závažnými tématy žonglující český film Burácení:
"Film Lovci a oběti je inspirován skutečnými příběhy a životními situacemi, ve kterých se můžete už zítra ocitnout i Vy nebo někdo Vám blízký. Co máte dělat, když se ocitnete v nekonečné spirále dluhů? Jak se zbavit exekutorů nám hlavní hrdina Jakub (Martin Kraus) ukáže. Ale jak si poradit s partičkou gangsterů toho nejhrubšího zrna v čele s Jakubem Mohamedem Alim, před kterou žádný prachy neschováte? Nebo jak vyřešit podraz drsného lichváře Josefa Vrány a jeho asistentky Evy Decastelo s jejich pekelnými úroky, který naskakujou, jak puchejře v malejch botách? S tím Jakubovi pomůže mafián s ostrými lokty a neskutečně dlouhými prsty - jeho "Anděl strážný" Tomáš Hanák se svým právníkem Markem Vašutem a synem Pájou – Jaromírem Noskem, kterým kryje záda úplatný policista Zdeněk Mahdal se svým kolegou Milošem Vávrou. Tak to je hřiště, na kterém hraje Jakub hru jménem život ve stylu SEX, MONEY AND ROCKńROLL. (...) Pomocnou ruku se mu snaží podat jeho kamarádi Martin Písařík, Karel Heřmánek ml., zpěvačka EKI, raper JAY DIESEL, ale i psychiatr Zdeněk Podhůrský. A protože životní zoufalec Jakub je opravdu magnetem na problémy, sáhne si na dno i na poli lásky, a to s Nikol Kouklovou a Evou Marešovou."
U sedmi pekel! Obávám se, že si tvůrci v čele s enigmatickým režisérem (který se zatím objevil jako herec v Kameňáku 4 a vystupoval v několika děsivých barrandovských pořadech) opět ukousli příliš velké sousto a výsledek bude podle všeho ještě méně koukatelný než v případě Burácení.
Míra natěšenosti: 0 %

Město 44 (Miasto 44, režie Jan Komasa)
Polské válečné drama slibuje masivní dávku patosu, brutální násilí a současně efekty à la Matrix (ano, skutečně je tam i cosi jako bullet time). Myslím, že Varšavskému povstání dělá film spíše medvědí službu, když z něj dělá jakousi teenage kovbojku. Režisér Komasa už natočil lépe hodnocené snímky (Místnost sebevrahů a především Ódu na radost).
Míra natěšenosti: 10 %

Žádné komentáře:

Okomentovat