Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 3. března 2015

Premiéry 10. týdne

Americký sniper (American Sniper, režie Clint Eastwood)
Bradley Cooper hraje odstřelovače na misi v Iráku. Díky jeho mimořádným schopnostem je na jeho hlavu vypsána odměna. Finální drama se ovšem odehraje až po návratu domů... Podobně jako v případě nedávného Nezlomného se i Americký sniper zakládá na životním příběhu skutečně žijícího hrdiny. Jedná se o třicátý čtvrtý režijní počin čtyřiaosmdesátiletého Eastwooda.
Míra natěšenosti: 70 %

Skutečný "americký sniper" Chris Kyle, do něhož se vžil Bradley Cooper, při podepisování autobiografické knihy v roce 2012. Od Cpl. Damien Gutierrez [Public domain], prostřednictvím Wikimedia Commons

Asterix: Sídliště bohů (Astérix: Le domain des dieux, režie Alexandre Astier a Louis Clichy)
V tomhle animáku se Depardieu naštěstí nevyskytuje. A jak píše uživatel DH3Factor na ČSFD, když Asterixe milujete, není co řešit.
Míra natěšenosti: 15 %

Divočina (Wild, režie Jean-Marc Vallée)
Kanaďan Vallée zabodoval s Klubem poslední naděje. Tentokrát zfilmoval scénář Nicka Hornbyho (Jak na věc) - ten ho sepsal na základě memoárové knižní předlohy Cheryl Strayed. Že umí hrát, dokazuje v titulní úloze Reese Witherspoon, jejíž hrdinka se rozhodne svoji životní krizi řešit zdoláním nejdelší a nejtěžší stezky, která v Americe existuje. V druhé nejvýraznější roli se objevuje Laura Dern.
Míra natěšenosti: 65 %

Žádné komentáře:

Okomentovat