Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 6. dubna 2015

Premiéry 15. týdne

Diplomacie (Diplomatie, režie Volker Schlöndorff)
Film sleduje vyjednávání švédského konzula Raola Nordlinga (André Dusollier) s německým vojenským místodržitelem Paříže Dietrichem von Choltitz (Niels Arestrup), který má od Führera za úkol srovnat Paříž (nebo alespoň její nejvýznamnější památky) se zemí. Francouzsko-německá dialogovka vypadá spíš jako televizní inscenace a trailer plný klišéovitých prohlášení mě nenadchnul. Schlöndorffovým asi nejznámějším počinem je adaptace románu Plechový bubínek z roku 1979.
Míra natěšenosti: 25 %

Samba (Samba, režie Olivier Nakache a Eric Toledano)
Po obrovském úspěchu podle mě příjemných, ale ne zrovna oslnivých Nedotknutelných (cože? 9. nejlepší film podle ČSFD? ehm...) se jejich tvůrci vrhli opět na přistěhovalecké téma, ovšem z romantičtějšího úhlu. Omara Sye zkombinovali v příběhu podle románu spisovatelky Delphine Coulins s populární Charlotte Gainsbourg. Nemastný, neslaný trailer dává tušit, že to může být jen horší než předchozí dílo.
Míra natěšenosti: 35 %

Omar Sy na předpremiéře filmu Samba. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat