Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 21. dubna 2015

Premiéry 17. týdne

1001 gramů (1001 Gram, režie Bent Hamer)
Norská (mírně) romantická (lehce) komedie se v pozvolném tempu odehrává v Paříži, kam se s prototypem národního kilogramu vydává hlavní hrdinka, osamělá vědkyně (Ane Dahl Trop). Hamer natočil mj. Faktótum s Mattem Dillonem.
Míra natěšenosti: 55 %

Rudá mašina (Red Army, režie Gabe Polsky)
Pozoruhodný dokument o hokejovém týmu Rudá armáda, v němž jednotlivec neznamenal nic, a jeho roli ve studené válce. Režisér sám je potomkem ruských přistěhovalců a v USA hrával hokej na univerzitě Yale.
Míra natěšenosti: 70 %

S tváří anděla (The Face of an Angel, režie Michael Winterbottom)
Snímek se pokouší nabídnout nový pohled na skutečný případ, kdy byla v Itálii z vraždy své spolubydlící obviněna mladá Američanka. Zde je v centru dění režisér (Daniel Brühl), který spolu s novinářkou (Kate Beckinsale) přijíždí na "místo činu" se záměrem natočit o oné tragické, značně medializované události film. Jeho pohled na věc ovlivní setkání s britskou studentkou Melanií (Cara Delevingne). Mezi lepší snímky Michaela Winterbottoma patří Nonstop párty (2002) a Tristram Shandy (2005).
Míra natěšenosti: 50 %

Cara Delevingne na premiéře filmu S tváří anděla. Od GabboT (Face of an Angel 02) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat