Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pátek 1. května 2015

Premiéry 18. týdne

Avengers: Age of Ultron (The Avengers: Age of Ultron, režie Joss Whedon)
Ano, díky Buffy Whedonovi fandím, což ale neznamená, že by mě nějak zvlášť lákali "nabušení" Avengers (první díl jsem neviděla). Věřím ale, že to nebude úplně hloupý blockbuster - a obsazení je každopádně koncentrací hvězd první velikosti (Iron Man - Robert Downey Jr., Thor - Chris Hemsworth, Hulk - Mark Ruffalo, Kapitán Amerika - Chris Ewans, Černá vdova - Scarlett Johansson, Nick Fury - Samuel L. Jackson). Ultrona namluvil James Spader (který mimochodem "konečně" začal vypadat na svůj věk - ostatně narodil se v roce 1960).
Míra natěšenosti: 40 %

Robert Downey, Jr., Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Aaron Taylor-Johnson, Paul Bettany a (jo, to je fakt on) James Spader na Comic Conu v San Diegu (2014). Od Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Ex Machina (Ex Machina, režie Alex Garland)
Chválený sci-fi thriller nezaložený na akčních scénách sleduje robotku Avu (Švédka Avicia Vikander známá z Královské aféry) a jejího nedobrovolného společníka Caleba (Ir Domhnall Gleeson, jinak Bill Weasley z Harryho Pottera, který se s Avicií setkal už v Anně Karenině). Oba se stanou součástí experimentu Avina tvůrce (Oscar Isaac) a prožijí týden v odlehlé horské chatě. Garland se doposud věnoval psaní scénářů, např. k filmům 28 dní poté (2002) a Sunshine (2007).
Míra natěšenosti: 80 %

Je prostě báječná (She's Funny That Way, režie Peter Bogdanovich)
Režisér Masky (1985) a řady dalších filmů, které jsem dosud nezhlédla, vypráví komediální příběh prostitutky (Imogen Poots), která se pokouší uchytit v Hollywoodu. V dalších rolích Jennifer Aniston, Owen Wilson či Rhys Ifans. Vyhlíží to docela koukatelně, jako taková příjemná televizní komedie na odreagování.
Míra natěšenosti: 35 %

Žádné komentáře:

Okomentovat