Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 26. května 2015

Premiéry 22. týdne

Dítě číslo 44 (Child 44, režie Daniel Espinoza)
Švédský režisér Espinoza adaptoval román Toma R. Smithe o sovětském válečném hrdinovi, který ve vyhnanství hledá sériového vraha (prozradím, že jde o Andreje Čikatila, který letos děsil už v českém Ghoulovi). Promítání filmu v Rusku je zakázáno. V hlavních rolích Tom Hardy, Noomi Rapace a Gary Oldman. Natáčelo se v produkci Ridleyho Scotta u nás (v Praze, ale třeba i v Hrádku u Rokycan) a objevuje se zde hodně českých herců, např. Jana Stryková, Petr Vaněk a Jaromír Nosek. To pro mě snímku, na který zatím nejsou nijak zvlášť nadšené ohlasy, přidává na atraktivnosti.
Míra natěšenosti: 60 %

Divoká dvojka (Hot Pursuit, režie Anne Fletcher)
Upjatá a snaživá policistka (Reese Witherspoon) dostane za úkol ochránit půvabnou svědkyni proti mafiánskému bossovi (Sofía Vergara známá ze seriálu Taková normální rodinka), což vyústí ve společný útěk napříč Texasem a nálož bláznivých situací. Anne Fletcher zatím natočila řádku nic moc komedií (např. 27 šatů), z níž Divoká dvojka zjevně vybočovat nebude.
Míra natěšenosti: 20 %

Sofía Vergara, foto z letoška. Hádali byste téhle herečce věk 42 let? Od iDominick [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Láska na první boj (Les Combattants, režie Thomas Cailley)
Nevšední romantický francouzský film sleduje nesourodou dvojici mladých lidí - mírumilovného Arnauda (Kévin Azaïs) a drsnou, energickou Madeleine (Adèle Haenel), která se rozhodne podstoupit armádní výcvik. Vypadá to na sympatický debut.
Míra natěšenosti: 70 %

Malá z rybárny (režie Jan Balej)
Výtvarník, režisér a scénárista Jan Balej (Fimfárum 2, Jedné noci v jednom městě) připravil moderní (a jistě ne méně depresivní, spíš naopak) loutkovou verzi Andersenovy Malé mořské víly. Vypravěčem je Oldřich Kaiser, hlasy hlavním postavám propůjčili Anežka Kubátová, Petr Forman, Ivana Chýlková či Barbora Hrzánová. Část děje se odehrává v nevěstinci, takže pro děti to nebude...
Míra natěšenosti: 75 %

San Andreas (San Andreas, režie Brad Peyton)
Katastrofický film režiséra, jehož nejvýraznějším počinem dosud byla komedie Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty, v hlavní roli s Dwaynem Johnsonem. Sice tam hraje taky Paul Giamatti (nechápu, jak se dostal do tak pitomoučkého akčňáku o obřím zemětřesení) a Kylie Minogue (ehm?), ale fakt ne, děkuji.
Míra natěšenosti: 5 %

Žádné komentáře:

Okomentovat