Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 19. května 2015

Premiéry 21. týdne

Den blbec (Nicht mein Tag, režie Peter Torwarth)
Nudný třicátník (Axel Stein) se v německé komedii stane rukojmím bankovního lupiče (Moritz Bleibtreu). Hlavní hrdina si nečekané dobrodružství začne užívat... Režisér a scénárista Peter Torwath zatím nenatočil nic výraznějšího, jeho novinka nicméně působí vcelku sympaticky.
Míra natěšenosti: 30 %

Poltergeist (Poltergeist, režie Gil Kenan)
No, v posledních měsících tu byly už i více klišoidní horory. Tady se rodiče pokoušejí zachránit dcerku, kterou "unesou" domácí duchové - nebo tak něco. Původní, dodnes vysoko hodnocený Poltergeist byl natočen v roce 1982 a scénář k němu psal Steven Spielberg (který se prý podílel i na režii). U remaku nefigurují žádní významnější tvůrci kromě Sama Raimiho na postu jednoho z producentů, z hereckého obsazení je pak nejznámější Sam Rockwell.
Míra natěšenosti: 15 %

Stále spolu (režie Eva Tomanová)
Dokument o jedenáctičlenné rodině žijící v maringotce, v níž má hlavní (a jediné?) slovo otec a děti (a manželka?) jsou vychovávány tak nějak "přírodně" a hlavně velmi autoritativně. Zpracování vypadá obstojně a téma může vyvolat diskuzi, což je u takového dokumentárního filmu jen dobře.
Míra natěšenosti: 35 %

Země zítřka (Tomorrowland, režie Brad Bird)
Režisér Bird má na kontě animáky Úžasňákovi a Ratatouille nebo akčňák Mission: Impossible - Ghost Protocol. Ve sci-fi Země zítřka odhalují tajemství záhadného paralelního světa ostřílený Goerge Clooney a mladá herečka Britt Robertson. V jedné z dalších rolí se objeví Hugh Laurie. Výchozí nápad dobrý, jen se obávám, že to bude poněkud krátkodeché...
Míra natěšenosti: 60 %

Režisér Brad Bird. Od nicolas genin from Paris, France [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Život je život (režie Milan Cieslar)
Tak jo, přiznávám, že Cieslara díky jeho pro mě odporným počinům Duše jako kaviár a hlavně Krev zmizelého prostě nemusím. A jakási variace na Muže z Acapulca mě navzdory slušnému hereckému obsazení (Ondřej Vetchý, Simona Stašová, Marek Taclík a další) vůbec neláká - však už z traileru místy zaznívá dost hrubozrnný trapnohumor. Scénář psal Martin Horský, který s Cieslarem spolupracoval už na komedii Láska je láska (doufám, že z toho vznikne trilogie a poslední, značně černohumorný díl, kterým se Cieslar rozloučí s filmovou tvorbou, ponese název Smrt je smrt).
Míra natěšenosti: 5 %

Žádné komentáře:

Okomentovat