Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

středa 13. května 2015

Premiéry 20. týdne

Ladíme 2 (Pitch Perfect 2, režie Elizabeth Banks)
Pokračování tři roky staré hudební komedie vzniklo tentokrát pod režijní taktovkou Elizabeth Banks, dosud známé především jako herečky (jejím předchozím režijním počinem byla komedie Mládeži nepřístupno). V Ladíme 1 i 2 si také zahrála, v hlavní roli se pak vrací Anna Kendrick. Výchozí zápletka se posouvá od původní středoškolské k této ještě děsivější: "Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella (...). Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Z Barden Bellas, dosavadních miláčků země, je najednou ten nejvděčnější terč."
Míra natěšenosti: 5 % (10 %, pokud by se tam objevil skutečný Obama)

Malý pán (režie Radek Beran)
Film podle knihy Velká cesta Malého pána (2008) oslavuje klasické loutky a ponechává jim i vodící lanka. Toho dokázali skvěle využít např. tvůrci fantasy Strings (2004), zde půjde spíš jen o součást staromilského přístupu. Na festivalu Finále, kde proběhla předpremiéra, jsem měla možnost zhlédnout alespoň výstavu představující několik půvabných aranží z filmu a setkat se s dabérem hlavního hrdiny (Saša Rašilov, v dalších rolích např. Valérie Zawadská, Zuzana Bydžovská, Pavel Liška a Miroslav Krobot). Ohlasy po projekci byly vesměs rozněžněle nadšené. Víc se ale přeci jen těším na nadcházející Malou z rybárny, která není primárně určená pro dětské publikum.
Míra natěšenosti: 55 %

Pírkovo dobrodružství (Gus, petit oiseau, grand voyage, režie Christian De Vita)
Nehezký ptačí sirotek Pírko má velký sen - odletět s hejnem do Afriky a samozřejmě získat přátele. Dobrodružství, humor, nějaká ta nezbytná klišé a docela hezká výtvarná stránka ve francouzském animáku. V originále namlouvá jednu z postav Pierre Richard.
Míra natěšenosti: 20 %

Šílený Max: Zběsilá cesta (Mad Max: Fury Road, režie George Miller)
Nový Šílený Max už teď představuje nejvýraznější počin australské kinematografie minimálně za posledních několik let. Scénář napsal a režie se ujal "otec" původního Mad Maxe, který jinak režíroval také Čarodějky z Eastwicku nebo Happy Feet. Představitel titulní role Tom Hardy na rozdíl od v roce 1979 nepříliš známého Mela Gibsona nemůže díky roli Maxe zažít strmý kariérní vzestup, spíš jen posílit svoji pozici jednoho z nejzajímavějších hollywoodských herců. V dalších rolích Charlize Theron, Nicholas Hoult nebo Rosie Huntington-Whiteley. Většinu traileru, který jsem viděla, tvořily ukázky ze starého Maxe, a myslím, že děj novinky je tak trochu podružný. Prostě to bude nářez!
Míra natěšenosti: 90 % (a teď přijde přiznání: originál jsem zatím neviděla...)

Tom Hardy. Od Tim Cornbill [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Zabijáci (Fasandræberne, režie Mikkel Nørgaard)
Drsný dánský detektivní thriller o vyšetřování dvě desetiletí staré série vražd a znásilnění navazuje na film Žena v kleci natočený též podle románové předlohy Jussi Adler-Olsen. Stopy vedou ke skupině někdejších studentů prestižní internátní školy. V hlavních rolích Nikolaj Lie Kaas a Fares Fares (ten se objevil ve videoklipu Lykke Li I Follow Rivers).
Míra natěšenosti: 60 %

Žádné komentáře:

Okomentovat