Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 2. června 2015

Premiéry 23. týdne

Dior a já (Dior et Moi, režie Frédéric Tcheng)
Dokument ukazuje vypjatých osm týdnů po nástupu uměleckého ředitele Rafa Simonse na jaře 2012, během kterých museli on a jeho lidé zvládnout vytvořit novou haute couture kolekci. Zajímavý pohled do zákulisí proslulého módního domu. Ve snímku se objeví také redaktorka americké verze Vogue Anna Wintour (masám známá díky filmu Ďábel nosí Pradu, kde ji hrála Meryl Streep) nebo Marion Cotillard.
Míra natěšenosti: 55 %

Druhá míza (Danny Collins, režie Dan Fogelman)
Al Pacino hraje stárnoucí rockovou hvězdu žijící ze své dávné slávy. Jednoho dne Dannymu jeho manažer (Christopher Plummer) ukáže dopis, který před čtyřiceti lety tehdy mladému talentovanému hudebníkovi napsal John Lennon. Dannyho Lennonova slova "Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." tak nějak dojmou, chytí se za nos a rozhodne se změnit svůj život. To zahrnuje především sblížení s dcerou (Jennifer Garner) a napsání nového hitu. Plus hledání pravé lásky (Annette Benning). Kdyby to nenapsal a nenatočil Fogelman (scénárista mé oblíbené Bláznivé, zahtracené lásky) a nehrál tam Al Pacino, zas tak bych se na tuhle snůšku klišé netěšila.
Míra natěšenosti: 60 %

Insidious 3: Počátek (Insidious 3, režie Leigh Whannell)
Přiznávám, že série Insidious mě míjí. Třetí část (resp. prequel) natočil jako svou prvotinu dosavadní scénárista této série - a také herec známý např. ze Saw. Hlavní hrdinkou je zde dívka (Stefanie Scott), jejíž matka před časem zemřela, ona se rozhodne drahou zesnulou "vyvolat", načež ji začne pronásledovat jakási děsivá bytost. Ukázky nejsou úplně blbé, ale prostě mě tohle bububu příliš neláká.
Míra natěšenosti: 15 %

Sedmero krkavců (režie Alice Nellis)
Vcelku obstojně vyhlížející nová verze temné pohádky, která bude oproti předchozím verzím místy hrát i na vtipnou strunu. Natáčelo se na Zvíkově a v Zuberci na Slovensku. V hlavních rolích Martha Issová, Sabina Remundová, Zuzana Bydžovská či Lukáš Příkazký. Uvidíme, jak Alici Nellis sedne tento žánr.
Míra natěšenosti: 30 %

Špión (Spy, režie Paul Feig)
Feigovy Ženy sobě (2011) mě odpuzují (a jejich zařazení do novějšího vydání 1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete považuji za krutý omyl), jeho dva roky staré Drsňačky ještě víc, jinak má tento režisér a scénárista na kontě některé epizody skvělých seriálů Studio 30 Rock, Kancl či Tráva. V jeho nové komedii se Melissa McCarthy (hrála v Ženy sobě i v Drsňačkách) představuje v roli analytičky CIA, která zatouží po dobrodružnější práci v terénu. V dalších rolích Jason Statham (komediální poloha mu sluší), Jude Law nebo Rose Byrne. Ukázky vtipné byly, ne že ne. Dávám tomu šanci.
Míra natěšenosti: 60 %

Melissa McCarthy, špiónka k pohledání. Od Mingle MediaTV (Melissa McCarthy DSC_0812) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat