Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 16. června 2015

Premiéry 25. týdne

Andílek na nervy (režie Juraj Šajmovič)
Český pokus o komedii amerického střihu, v níž si "čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie (Anna Kadeřávková) musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem (Pavel Řezníček), kterého nikdy neviděla". Trailer odkrývá nálož špatných vtipů, cudnou lovestory hlavní hrdinky s Adamem Mišíkem a navrch morální ponaučení. Režisér Šajmovič má zatím na kontě jeden celovečerák, na dětské publikum zacílené a nepříliš vysoko hodnocené Tady hlídám já (2012).
Míra natěšenosti: 5 %

Odebrat z přátel (Cybernatural, režie Levan Gabriadze)
Horor o středoškolačce, která spáchá sebevraždu poté, co někdo z jejích spolužáků zveřejní video zachycující, kterak se zlískala na večírku. V den výročí její smrti se spolužáci sejdou na videochatu. V jejich skupině je neznámý uživatel, kterého nejde odpojit a který se velmi zajímá o to, kdo zveřejnil osudné video. A spolužáci začnou jeden po druhém v přímém přenosu umírat... Ach jo, kdyby to aspoň bylo nějak zajímavě zpracované, ale muset značnou část stopáže koukat vlastně na obrazovku počítače, to už si radši pustím zábavná videa se zvířátky z YouTube.
Míra natěšenosti: 5 %

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha (Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho, režie Daniel Augusto)
Životopisný snímek o známém spisovateli vypadá tak, jako většina podobných snímků, byť je tentokrát brazilské provenience, a také působí podobně rozervano-depresivně. V hlavní roli Enrique Díaz, ze známých tváří se zde objevuje Paz Vega.
Míra natěšenosti: 30 %

Sejmi prezidenta (Big Game, režie Jalmari Helander)
Prezident Spojených států (Samuel Lee Jackson) si takhle letí nad Finskem a najednou pic ho! teroristický útok. Je tedy katapultován z Air Force One a přistává v divočině, kde se ho ujímá místní laponský kluk. Slovy klasika: kravina na kvadrát, výplod šílence, debilní paskvil. V koprodukci Finska, USA a Německa režíroval helsinský rodák, známý zejména svými krátkometrážními snímky a komedií Rare Exports (2010). Tohle by mohla být svého druhu také zábava...
Míra natěšenosti: 10 %

Temné kouty (Dark Places, režie Gilles Paquet-Brenner)
Hlavní hrdinka (Charlize Theron) v sedmi letech jako jediná přežila masakr ženské části své rodiny. Na základě jejího svědectví byl na doživotí odsouzen její bratr. O třicet let později je nucena otřesný zážitek z minulosti přehodnotit... Dále hrají Chloë Grace Moretz či Nicholas Hoult. Na rozdíl od předchozí adaptace jiného díla Gillian Flynn (loňské Zmizelé) režíroval nepříliš známý tvůrce a ukázky dávají tušit, že to žádná bomba nebude, snad se ale můžeme těšit na obstojný thriller.
Míra natěšenosti: 55 %

"Charlize Theron Cannes 2015 2" by Georges Biard. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Charlize_Theron_Cannes_2015_2.jpg#/media/File:Charlize_Theron_Cannes_2015_2.jpg

Vincentův svět (Entourage, režie Doug Ellin)
Od roku 2004 se na HBO vysílal docela vysoko hodnocený komediální seriál ze zákulisí Hollywoodu s názvem Vincentův svět, kde "čtyři maníci pařej na nejlepších hollywoodskejch večírcích, balej nejhezčí baby pod sluncem a konstantně hláškujou" (jak napsal uživatel ČSFD KarelR). Nyní přichází celovečerní verze. V hlavních rolích Adrian Grenier (Ďábel nosí Pradu), Jeremy Piven, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Jerry Ferrara a Mark Wahlberg. Režíroval a scénář napsal Doug Ellin, který točil a psal už původní sérii. Mě to celé minulo a celovečerák zřejmě bude zabírat především na fandy seriálu.
Míra natěšenosti: 35 %

Žádné komentáře:

Okomentovat