Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 23. června 2015

Premiéry 26. týdne

Dáma ve zlatém (Woman in Gold, Simon Curtis)
Další velká herecká příležitost pro devětašedesátiletou Helen Mirren, tentokrát v roli ženy usilující po šedesáti letech od konce války o navrácení rodinného majetku zabaveného nacisty. Mezi cennosti patří slavný portrét Adele Bloch-Bauerové (tety hlavní hrdinky) od Gustava Klimta. Spolu s mladým právníkem (Ryan Reynolds) se pustí do soudního sporu s rakouskou vládou, který se nakonec stane jedním z nejznámějších restitučních sporů v historii. V dalších rolích Max Irons, Daniel Brühl, Katie Holmes nebo Charles Dance. Britský režisér Curtis se dosud věnoval hlavně televizní tvorbě, na kontě má celovečerní film Můj týden s Marilyn (2011), rovněž založený na skutečných postavách a událostech.
Míra natěšenosti: 55 %

Portrét Adele Bloch-Bauer, na který odkazuje titul nového filmu, vytvořil Klimt v roce 1907. „Gustav Klimt 046“ od Gustav Klimt – 1. The Yorck Project: 10.000 Meisterwerke der Malerei. DVD-ROM, 2002. ISBN 3936122202. Distributed by DIRECTMEDIA Publishing GmbH.2. Neue Galerie New York. Licencováno pod Volné dílo via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gustav_Klimt_046.jpg#/media/File:Gustav_Klimt_046.jpg


Mimoni (The Minions, režie Kyle Balda a Pierre Coffin)
Po shrnutí historické role Mimoňů, kteří vždy nadšeně sloužili největším padouchům (od Tyranosaura Rexe přes Drákulu po Napoleona), se příběh přenese do doby 42 let p. G. (před Gruem), konkrétně do roku 1968. Tehdy opuštění Mimoni, resp. jejich výbor tvořený Kevinem, Stuartem a Bobem, narazí na "královnu světového zločinu" Scarlett Odkráglovou (v originálním znění Sandra Bullock). Ta jim dá za úkol ukrást pro ni britské korunovační klenoty... Co k Mimoňům dodat? Když je miluješ, není co řešit!
Míra natěšenosti: 70 %

Žádné komentáře:

Okomentovat