Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

středa 9. prosince 2015

Premiéry 50. týdne

Krampus: Táhni k čertu (Krampus, režie Michael Dougherty)
Trailer na Krampuse začíná jako typická trapno-vánoční komedie, v níž se rodinná sešlost snaží přežít sváteční "pohodu" (podobně jako je tomu ve filmu Trable o Vánocích níže a 150 dalších takových). Pak se samozřejmě něco pokazí, všichni jsou uvězněni v domě, resp. v městečku bez proudu, a začíná skutečný boj o přežití v hororových situacích více či méně plných klišé. Postava Krampuse již byla s nevalným výsledkem využita minimálně ve dvou snímcích (Krampus: The Reckoning z letoška a Krampus: The Christmas Devil z roku 2013). Nejnovější pokus o strašení pomocí postavy z rakouského a jihoněmeckého folklóru má na svědomí scénárista mých milovaných X-Men 2, který dosud natočil tři zapadnuvší filmy. V obsazení figurují Adam Scott, Toni Collette nebo Conchata Ferrell (hubatá hospodyně z Dva a půl chlapa). Hezké je, že starou paní, která vypráví o Krampusovi, hraje Rakušanka Krista Stadler.
Míra natěšenosti: 30 %

Room (Room, režie Lenny Abrahamson)
Irsko-kanadské drama vypráví příběh pětiletého Jacka (kterého jsem v ukázkách jednoznačně identifikovala jako holčičku) a jeho matky Joy (v podání Brie Larson). Ti jsou vězněni Joyiným únoscem v jediné místnosti, kde se Jack už narodil. Joy pro syna vytvořila pomocí fantazie svět překračující hranice jejich vězení a nakonec vymyslí plán útěku. Jeho úspěšným provedením ale film nekončí, protože si oba budou muset zvyknout na jiný život (rodiče Joy hrají Joan Allen a William H. Macy). Knižní předloha Emmy Donoghue, která napsala též scénář, u nás letos vyšla již s "filmovým" přebalem. Abrahamson loni docela zaujal filmem Frank s Fassbenderem.
Míra natěšenosti: 70 %

Herečka a zpěvačka Brie Larson. Od Brie_Larson.jpg: Ian Smith from London, England derivative work: RanZag (diskuse) (Brie_Larson.jpg) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Sněhová královna 2 (Sněžnaja koroleva, režie Alexej Cicilin)
Po roce přichází do kin pokračování pro nejmenší diváky určeného ruského animáku kopírujícího americké vzory.
Míra natěšenosti: 15 %

Trable o Vánocích (Love the Coopers, režie Jessie Nelson)
Členové širší rodiny se tradičně scházejí, aby společně oslavili svátky (zív). Většina z nich je otrávená, někteří se to ani nesnaží skrývat, dějí se trapasy, jsou pronášeny sarkastické poznámky... (zív) Zajímavá je jen herecká sestava (Diane Keaton, John Goodman, Olivia Wilde, Ed Helms, Alan Arkin, Amanda Seyfried atd.). V televizi v čase vánočním by se mohlo jednat o vcelku snesitelnou jednorázovku. Režisérka Nelson zazářila hlavně s dramatem Jmenuji se Sam (2001).
Míra natěšenosti: 40 %

Žádné komentáře:

Okomentovat