Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pátek 25. prosince 2015

Premiéry 52. týdne

Králové hor (Brothers of the Wind, režie Gerardo Olivares a Otmar Penker )
Rakouské drama o chlapci, který žije po smrti matky v horách se svým ne zrovna empatickým otcem a ujme se orlího mláděte vyhozeného z hnízda. V hlavních rolích patnáctiletý Manuel Camacho (jeho předchozím filmem byla také "zvířetina" Mezi vlky), Tobias Moretti a Jean Reno. Filmy s divokými zvířaty přátelícími se s člověkem mě nehorázně dojímají, ehm. Vzhledem k zacílení na dětského diváka k nám film bohužel přichází dabovaný.
Míra natěšenosti: 40 %

Padesátka (režie Vojtěch Kotek)
Komedie z Krkonoš je režijním debutem známého herce, scénář napsal Petr Kolečko (Okresní přebor, Čtvrtá hvězda), hrají Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Vilma Cibulková, Marek Taclík, Jiří Mádl, sám pan režisér, Tereza Voříšková nebo Pavla Tomicová. Bohužel humor je spíše prvoplánový, hrubý a postavy na pěst (běžkař, který během závodu nedokáže odolat a vždycky v lese "ohne" nějakou zralou ženštinu; jeho závodem posedlý otec atd.). Kolečko, máš na víc!
Míra natěšenosti: 10 %

Zbrusu Nový zákon (Le tout nouveau testament, režie Jaco van Dormael)
Co kdyby Bůh existoval a žil v Bruselu? Pak by podle tvůrců této komedie byl nepříjemným morousem (Benoît Poelvoorde), jehož baví vymýšlet a na člověčenstvo sesílat stále nové a nové útrapy. Po synovi Ježíšovi, který se podle jeho slov nechal hloupě ukřižovat, má s manželkou (Yolande Moreau) malou dceru (Pili Groyne). Té se otcovy činy hnusí, a tak v rámci sabotáže rozešle všem smrtelníkům datum jejich úmrtí. To vyvolá řadu bláznivých situací... Režisér Dormael natočil např. film Pan Nikdo (2009).
Míra natěšenosti: 45 %

"BenoîtPoelvoorde" by Dell'Aiera Pol - Own work. Licensed under GFDL via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beno%C3%AEtPoelvoorde.jpg#/media/File:Beno%C3%AEtPoelvoorde.jpg

Žabák Ribit (Ribbit, režie Chuck Powers)
Animák s horší animací (to víte, malajská provenience) o žabákovi s krizí identity. Samozřejmě nesmí chybět nebezpečná výprava za... no, za něčím, s hrdinovými zvířecími kamarády. Pro menší děti asi OK. Titulní postavu v originále namluvil Sean Astin.
Míra natěšenosti: 10 %

Žádné komentáře:

Okomentovat