Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 3. prosince 2015

Premiéry 49. týdne

Malý princ (The Little Prince, režie Mark Osborne)
Francouzská animovaná adaptace proslulé knížky staví do popředí malou holčičku (v originálním znění Mackenzie Foy), které ambiciózní matka (Rachel McAdams) plánuje povinnosti od rána do večera, aby ji co nejlépe připravila na dospělý život. Hlavní hrdinka se seznámí s dobrosrdečným a trochu výstředním sousedem (Jeff Bridges), který jí začne vyprávět o Malém princi (Paul Rudd). Animace "civilní" části se odlišuje od té "pohádkové" (podle mě povedené). Další postavy namluvili např. Marion Cotillard (růže), James Franco (liška) nebo Benicio Del Toro (had). Mark Osborne režíroval Kung Fu Pandu (2008). Ukázky jsou každopádně docela okouzlující (a to jsem o adaptaci Malého prince měla značné pochybnosti; ostatně pět let starý animovaný francouzsko-německý seriál nedopadl nejlépe).
Míra natěšenosti: 60 %

Mackenzie Foy, jež si zahrála dceru Edwarda a Belly v Twilight Sáze a také hlavního hrdiny Interstellaru, letos na festivalu v Cannes. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Most špiónů (Bridge of Spies, režie Steven Spielberg)
Tom Hanks v hlavní roli historického dramatu začínajícího zatčením sovětského špióna Rudolfa Abela žijícího v New Yorku (spíše v divadelním světě známý Mark Rylance), k němuž došlo v roce 1957. Americká vláda osloví uznáváného právníka Jamese Donovana (Tom Hanks), aby se ujal Abelovy obhajoby. Díky Donovanovi není Abel odsouzen k smrti. O tři roky později je třeba ze sovětských spárů vysvobodit agenta CIA a Donovan má odcestovat do východního Berlína a zajistit jeho výměnu za Abela... V dalších rolích se objevují např. Alan Alda, Amy Ryan a Sebastian Koch (ten si zahrál v českém snímku Ve stínu). Na scénáři se podíleli bratři Coenové, snímal Spielbergův dvorní kameraman Janusz Kamiński. Druhý Schindlerův seznam to těžko bude, nicméně námět a jeho pojetí se zdá být silné. Název odkazuje k Glienicker Brücke spojujícímu Berlín s Postupimí, na němž se odehrávaly výměny zajatých špiónů během studené války.
Míra natěšenosti: 70 %

Vánoční Kameňák (režie F. A. Brabec)
Pomoc!
Míra natěšenosti: 0 %
P.S.: Režii Kameňáku 6 bych svěřila Hřebejkovi, jehož tvorba má již také značně sestupnou tendenci.

V srdci moře (In the Heart of the Sea, režie Ron Howard)
Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy Nathaniela Philbricka z roku 2000 pojednávající o zkáze velrybářské lodi Essex v zimě roku 1820, napadené obří velrybou (tato událost inspirovala Hermana Melvilla k napsání románu Bílá velryba). Hrají Chris Hemsworth, Cillian Murphy či Ben Whishaw. Z traileru čiší i přes značnou digitálnost působivá atmosféra. Točil osvědčený Ron Howard (Navždy a daleko, Apollo 13, Čistá duše, Šifra mistra Leonarda, Duel Frost/Nixon, Rivalové).
Míra natěšenosti: 55 %

Žádné komentáře:

Okomentovat