Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 26. listopadu 2015

Premiéry 48. týdne

Gangster Ka: Afričan (režie Jan Pachl)
Po krátké době přichází do kin pokračování, resp. druhá část snímku Gangster Ka, věnující se africké "kariéře" titulního "hrdiny" (Hynek Čermák). Ukázky vypadají lépe než předtím, snad i proto, že jihoafrické kulisy dodávají gangsterským klišé zajímavý odlesk. V dalších rolích opět Predrag Bjelac nebo Filip Čapka.
Míra natěšenosti: 30 % 

Hodný dinosaurus (The Good Dinosaur, režie Peter Sohn)
Druhá pixarovka tohoto roku po fenomenálním V hlavě cílí na mladší publikum a přináší putování ztraceného dinosauřího mláděte, které se spřátelí s mládětem pračlověka. Peter Sohn zatím natočil jen krátkometrážní Polojasno (2009).
Míra natěšenosti: 35 %

Viktor Frankenstein (Victor Frankenstein, režie Paul McGuigan)
Příběh netradičně odvyprávěný z pohledu Frankensteinova sluhy Igora má lákavé herecké obszaneí (James McAvoy jako Frankenstein, Daniel Radcliffe jako Igor; dále hrají např. Jessica Brown Findlay známá z Panství Downton a Charles "Tywin" Dance). Jinak se obávám, aby dějová linie nebyla příliš překombinovaná a za vlasy přitažená (trailer naznačuje jakési mocenské spiknutí). Paul McGuigan je jedním z režiséru seriálu Sherlock.
Míra natěšenosti: 70 %

James McAvoy. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

1 komentář:

  1. Tak já už na filmu Victor Frankenstein byla a mně se líbil. Opravdu povedený snímek :)
    http://fantasy-maniak.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat