Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 5. listopadu 2015

Premiéry 45. týdne

Macbeth (Macbeth, režie Justin Kurzel)
Australan Kurzel zatím není renomovaným režisérem, jeho novinka je ale více než ambiciózní co do výběru látky, obsazení (v hlavních rolích Michael Fassbender a Marion Cotillard) i formálního zpracování. Očekávám vizuální orgie (možná i akustické - o hudbu se mimochodem postaral režisérův bratr, jenž pracoval například na filmu Slow West) se skvělými hereckými výkony. Vrásky mi dělá jen přemíra zpomalených záběrů a možná až ubíjející snaha o monumentálně umělecký dojem. Na příští rok chystá Kurzel adaptaci herního hitu Assassin's Creed - opět s Fassym v hlavní roli. Mimochodem, první filmové zpracování Macbetha vzniklo už v roce 1908.
Míra natěšenosti: 80 %

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu (The Peanuts Movie, režie Steve Martino)
Na Snoopyho jsem koukala, když jsem byla malá, a filmová verze se naštěstí zdá ctít poetiku a jemný humor originálu. Zvláště oceňuji zdařilé převedení staré "ploché" animace do atraktivnějšího hávu, stále ovšem velmi podobnému originálu (komiks vznikl v roce 1950). Na scénáři se podíleli syn a vnuk stvořitele příběhu malého kluka a jeho pejska.
Míra natěšenosti: 50 %

Spectre (Spectre, režie Sam Mendes)
Bond po čtyřiadvacáté, Craig po čtvrté. Zápletka: "James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE." Zív (bohužel několikanásobné nedobrovolné zhlédnutí ukázek mě docela otrávilo). Organizace Spectre (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion) byla zmíněna už ve vůbec první bondovce, děj té čtyřiadvacáté ale nevychází z žádné Flemingovy knižní předlohy. V dalších rolích Christoph Walz (kterého v traileru odmaskovali jako Bondova nejhoršího nepřítele), Monica Bellucci, Ralph Fiennes, Ben Whishaw nebo Léa Seydoux. Titulní skladba nazpívaná Samem Smihem spíše zklamala. Sam Mendes točil už Skyfall, předtím se proslavil díly Americká krása, Mariňák nebo Nouzový východ a má sklon táhnout filmy do "depresivna", což podle mě téhle bondovce spíš uškodí. O výdělek se tvůrci ale asi bát nemusí.
Míra natěšenosti: 55 %

„Daniel Craig - Film Premiere "Spectre" 007 - on the Red Carpet in Berlin (22387409720) (cropped)“ od www.GlynLowe.com from Hamburg, Germany.

Žádné komentáře:

Okomentovat