Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 29. října 2015

Premiéry 44. týdne

Celebrity s.r.o. (režie Miloslav Šmídmajer)
Komedie z prostředí natáčení nekonečného seriálu podle obstojné divadelní hry Antonína Procházky, na které jsem byla v divadle, vypadá v traileru velmi lacině a dosti nevtipně (o trapném product placementu raději pomlčím). Předchozí Šmídmajerovy počiny Probudím se včera (2012) a Peklo s princeznou (2009) jsem viděla oba a stačilo mi to jednou - úplně marné nebyly, zvláště první jmenovaný však trpěl docela podstatnými nedostatky. Pořád ale působil svěžeji než Celebrity s.r.o. Hlavní roli Šmídmajer opět svěřil svému oblíbenci Jiřímu Mádlovi (ten je spoluautorem scénáře), dále se ve filmu objeví např. Filip Kaňkovský, Robert Jašków, Vilma Cibulková, Monika Horváthová, Ladislav Mrkvička a také autor předlohy Antonín Procházka.
Míra natěšenosti: 10 %

Fakjů pane učiteli 2 (Fack ju Göthe 2, režie Bora Dagtekin)
Jednička se v Německu stala hitem a úspěchy sklízela i v zahraničí. Zatím jsem ji neviděla, ale slyšela jsem dobré reference (ve stylu "je to fajn oddychovka"). Hlavní postavou je opět lupič a středoškolský učitel z Göethova gymnázia Zeki Müller (Elyas M'Barek). Jeho kolegyně a současně přítelkyně Lisi (Karoline Herfurth) se postará o hlavní zápletku, když medvídka, do kterého Zeki ukryl kradené diamanty, věnuje dětské charitě v Thajsku. Spolu se školním kroužkem ekologie a partou grázlíků z 10. B se tedy Zeki vydává na výlet do chudé thajské rybářské vesnice. Tam se všichni ještě ke všemu střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů z konkurenčního Schillerova gymnázia. Škoda, že je film primárně zacílen na raně pubertální publikum (a tím pádem přichází do našich kin dabovaný).
Míra natěšenosti: 25 %

Sicario: Nájemný vrah (Sicario, režie Denis Villneuve)
Kanaďan Villneuve se naposled blýskl thrillerem Zmizení (Prisoners, 2013), už se svými prvními nevšedními snímky (32. srpen na Zemi, 1998 a Maelström, 2000) přitom sklízel úspěchy na prestižních festivalech. I tentokrát se rýsuje pěkně znepokojivá podívaná. Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. Jen pro pořádek - sicario znamená ve španělštině nájemný vrah.
Míra natěšenosti: 65 %

Josh Brolin, Emily Blunt, režisér Denis Villneuve a Benicio Del Toro na premiéře filmu Sicario v Cannes. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat