Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 15. října 2015

Premiéry 42. týdne

Legendy zločinu (Legend, režie Brian Helgeland)
V gangsterce režiséra a scénáristy Helgelanda (Příběh rytíře) hrají nechvalně proslulé bratry Krayovy, kteří "řádili" v Británii v 60. letech minulého století, Tom Hardy a... Tom Hardy. V dalších rolích se objevují Emily Browning nebo Taron Egerton (ten týpek z Kingsman). Bohužel to působí poněkud, ehm, bezkrevně. Hardymu přeji příště pro změnu nějakou nezamračenou roli.
Míra natěšenosti: 50 %

Londýnský gangster Reginald "Reggie" Kray (druhý zleva). Celý Tom Hardy! Od The National Archives UK [No restrictions], prostřednictvím Wikimedia Commons

Purpurový vrch (Crimson Peak, režie Guillermo del Toro)
Hlavní hrdinka příběhu z konce 19. století Edith (Mia Wasikowska) měla jako malá nepříjemný zážitek s duchem, s čímž se v dospělosti vyrovnává psaním knih. Ty se zalíbí Thomasi Sharpovi (Tom "Loki" Hiddleston, původně byl osloven Benedict Cumberbatch), do něhož se Edith zamiluje. Po svatbě ji Thomas vezme na své panství, onen Purpurový vrch, kde trůní majestátní a chátrající viktoriánský dům. Edithina švagrová (Jessica Chastain) se nechová zrovna přívětivě a v domě se začnou dít divné věci... Gotický horor à la Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint, bohužel též Pacific Rim - Útok na Zemi)? Mohlo by to být minimálně obstojné.
Míra natěšenosti: 60 %

Guilermo del Toro hovoří o Purpurovém vrchu na loňském Comic Conu v San Diegu. Od Gage Skidmore [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

The Program: Pád legendy (The Program, režie Stephen Frears)
Mezi Frearsovy nejproslulejší celovečerní snímky patří Špína Londýna (2002) a Královna (2006). Po předloňském televizním filmu o Muhammadu Alim se pustil do další sportovní legendy, Lance Armstronga, kterého hraje Ben Foster (Angel z X-Men: Poslední vzdor).V traileru mě ovšem víc než "drama" okolo dopingu zaujala doprovodná skladba Running Up That Hill v podání Placebo a výskyt Chrise O'Dowda (IT Crowd) v jedné z dalších rolí. Film samotný nevypadá nijak lákavě.
Míra natěšenosti: 25 %

Žádné komentáře:

Okomentovat