Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 22. října 2015

Premiéry 43. týdne

Amerika (režie Jan Foukal)
Polodokument českého filmaře, příležitostného herce a hudebníka sleduje vandrování hlavních protagonistů (dcera kanadských imigrantů a sám Foukal) po tradičních místech trampů a jejich "únik do imaginární Ameriky". Bohužel to působí poněkud nezvládnutě. Kdo chce vidět nesentimentální výpověď o trampech, tomu doporučuji dokument Nekopejte do nás, ještě nejsme mrtví (2011).
Míra natěšenosti: 5 %

Dheepan (Dheepan, režie Jacques Audiard)
Film získal Zlatou palmu v Cannes. Hlavním hrdinou je tamilský tygr (Jesuthasan Antonythasan), který uprchl před občanskou válkou na Srí Lance, násilí ho ale dostihne i na předměstí Paříže. Mezi nejznámější Audiardovy filmy se řadí Na dřeň (2012) a Prorok (2009).
Míra natěšenosti: 65 %

Delegace k filmu Dheepan v Cannes. Třetí zleva představitel titulní role, Antonythasan Jesuthasan, vedle něj s kloboukem v ruce režisér Jacques Audiard. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Dokonalý šéf (Burnt, režie John Wells)
Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper), jehož restaurace se pyšnila dvěma michelinskými hvězdami, si nadělal svým úspěchem a chováním ve stylu "arogantní blbec" (jak se v traileru vyjádří jedna postava) pěknou řádku nepřátel. Zvládne svou druhou šanci, kdy mu půjde o třetí hvězdu a získání nějakých těch přátel (a samozřejmě i jedné baby)? V dalších rolích Emma Thompson, Daniel Brühl, Sienna Miller, Omar Sy či Alicia Vikander. Scénárista Steven Knight je podepsaný pod nedávnou úspěšnou Láskou na kari, která však měla renomovanějšího režiséra.
Míra natěšenosti: 40 %

Mrkáček Bill (Blinky Bill The Movie, režie Deane Taylor, Alexs Stadermann, Noel Cleary a Alex Weight)
Australsko-americká "animovaná dobrodružství neposedného medvídka koaly Mrkáčka Billa a jeho přátel." Animace nic moc, zaujala mě pouze jména dabérů v originálním znění (Toni Collette, David Wenham a Rufus Sewell). Původní australský seriál je z roku 1995.
Míra natěšenosti: 10 %

Paranormal Acitivity: The Ghost Dimension (Paranormal Acitivity: The Ghost Dimension, režie Gregory Plotkin)
Fenomén Paranormal Activity, který byl odstartován prvním filmem v roce 2007, jde od začátku tak nějak mimo mě. V pořadí pátý snímek (nepočítám-li ještě pár "přidružených") mě tedy nijak zvlášť neláká, i když trailer není ve srovnání s dosavadní letošní hororovou produkcí úplně nejhorší. Jak je pro sérii příznačné, režíruje opět někdo jiný.
Míra natěšenosti: 10 %

Poslední lovec čarodějnic (The Last Witch Hunter, režie Breck Eisner)
Vin Diesel jako lovec čarodějnic, odsouzený jejich královnou k věčnému životu, a Rose "you know nothing, Jon Snow" Leslie jako čarodějka bojující na jeho straně proti digitálním monstrům. Plus Elijah Wood jako kněz. Možná to nebude špatná výplachovka mozku.
Míra natěšenosti: 25 %

Stážista (The Intern, režie Nancy Meyers)
Nancy Meyers natočila úspěšné, vesměs lehce nadprůměrné komedie Past na rodiče (1998), Po čem ženy touží (2000), Lepší pozdě nežli později (2003), Prázdniny (2006) a Nějak se to komplikuje (2009). V její novince se představuje Robert De Niro v roli vdovce, kterému se ještě nechce být v důchodu, a tak se stane stážistou módního webu vedeného sympatickou Jules (Anne Hathaway). Vypadá to mile a dostatečně vtipně.
Míra natěšenosti: 55 %

Ztraceni v Mnichově (režie Petr Zelenka)
Posledním Zelenkovým filmem byli Karamazovi (2008), předtím natočil Příběhy obyčejného šílenství (2005) nebo Knoflíkáře (1997). K novince Ztraceni v Mnichově si napsal scénář, a ač se příběh točí kolem upovídaného papouška, trailer dává tušit, že nepůjde o žádnou prvoplánovou legrandu. O to bude zajímavější sledovat, jak přijme tenhle jiný náhled na "mnichovskou zradu" české publikum. Děj se odehrává v roce 2008, kdy do Prahy přijíždí Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel (Martin Myšička) a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutá mezinárodní politický skandál. V dalších rolích Marek Taclík či Jitka Schneiderová.
Míra natěšenosti: 60 %

Žádné komentáře:

Okomentovat