Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 8. října 2015

Premiéry 41. týdne

Laputa (režie Jakub Šmíd)
Další z filmů, které bych označila jako "festival marnosti". Mladý režisér se podobně jako mnozí jeho vrstevníci zaměřil na hrdinku, která se hledá, neví, "co si počít v bezbřehém prostoru dospělého života, na jehož začátku se ocitla." Kromě Johanky (Tereza Voříšková), majitelky kavárny Laputa (odkaz na ostrov z Gulliverových cest), je snímek zalidněn postavami, jež "mají být obrazem generace" (= budou více či méně na pěst). Ukázky mě spolehlivě odradily.
Míra natěšenosti: 10 %

Mládí (La Giovinezza, režie Paolo Sorrentino)
Po předloňské Velké nádheře okouzluje Sorrentino dalším specificky "malebným" dílem. Děj se odehrává v luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách, kde ozdravné rituály absolvují staří přátelé - hudební skladatel Fred Ballinger (Michael Caine) a filmový režisér Mick Boyle (Harvey Keitel, jenž s Mládím přijel na festival do Karlových Varů). Hlavní ženské role připadly Rachel Weisz (jako Fredově dceři) a Jane Fonda (jako hvězdě Mickových filmů). Diváka čekají dvě hodiny precizně komponovaných záběrů, krásné hudby a hlavně úvah o kráse, mládí a kreativitě. Pro každého to nebude.
Míra natěšenosti: 60 %

Zleva: Michael Caine, Rachel Weisz, Jane Fonda, Harvey Keitel, Paolo Sorrentino a další na festivalu v Cannes. "Cannes 2015 28" by Georges Biard. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Muž na laně (The Walk, režie Robert Zemeckis)
Známý režisér vypráví známý příběh, kterak provazochodec Philippe Petit mezi věžmi Světového obchodního centra přešel. A prý je to vyprávění dostatečně poutavé. V hlavních rolích Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley a Charlotte Le Bon. Trpíte-li závratěmi, rozhodně nechoďte na 3D verzi.
Míra natěšenosti: 50 %

Nemilosrdní (Antigang, režie Benjamin Rocher)
Rocher má na kontě Zombie Apkalypsu (2009), jejmiž hrdiny byli také policajti. Tentokrát jde o tým strážců zákona vedený ostřílenou legendou (Jean Reno) a vyznávající - jak jinak - nevšední vyšetřovací metody, kupříkladu výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. Jak si ostří hoši poradí s rostoucí nevolí nadřízených a s gangem šílených bankovních lupičů?
Míra natěšenosti: 15 %

Pan (Pan, režie Joe Wright)
V novém zpracování pohádky o dobrodružstvích jednoho chlapce sice hraje Hugh Jackman (coby Černovous), ale vůbec to nevypadá jako od režiséra Wrighta (Pýcha a předsudek, Pokání, Anna Karenina). Což je na jednu stranu dobře, protože pak by to nebyl film pro děti, na druhou stranu tam nevidím žádnou osobitost, z traileru na mě Pan působí jako běžná americká triková taškařice s prostoduchými hláškami "vyživenými" českým dabingem. V hlavní roli Lee Miller, dále hrají např. Rooney Mara jako Tiger Lily a Garrett Heldlund jako Hook.
Míra natěšenosti: 20 %

Žádné komentáře:

Okomentovat