Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 10. března 2016

Premiéry 10. týdne

Grimsby (The Brothers Grimsby, režie Louis Leterrier)
Akční komedie se Sachou Baronem Cohenem, který je současně hlavním autorem scénáře. Hraje olicousovaného bratra "nejlepšího špióna na světě" (v podání Marka Stronga). Trailer nebyl vůbec, ale vůbec vtipný. Leterrier se proslavil Kurýrem, kromě jeho prvního pokračování pak režíroval filmy Utržený ze řetězu, Souboj titánů nebo Podfukáři.
Míra natěšenosti: 10 %

Rudý kapitán (režie Michal Kollár)
V česko-slovensko-polské koprodukci byla zfilmována dektivka spisovatele Dominika Dána. Příběh se odehrává v létě roku 1992, kdy se detektiv Richard Krauz (Macier Stuhr) dostává k novému případu - na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí StB. Krauz se vydává hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Dále hrají Oldřich Kaiser, Martin Finger, Michal Suchánek či Ladislav Chudík. Buď to bude peklo - nebo taky ne, z ukázek těžko odhadnout. K dobru lze tvůrcům přičíst minimálně to, že vynechali templářskou blábollinku z knižní předlohy.
Míra natěšenosti: 20 %

Série Divergence: Aliance (Allegiant, režie Robert Schwentke)
Pokračování romanticko-dobrodružné teenage distopie, která v předchozích letech nudila částmi nazvanými Divergence a Rezistence? Nezájem. Příští rok do kin konečně přijde poslední díl.
Míra natěšenosti: 5 %

Už je tady zas (Er ist wieder da, režie David Wnendt)
Se zpožděním přichází do našich kin adaptace hojně diskutovaného (a čteného) komediálně laděného románu Timura Vermese. Po sedmdesáti letech se Hitler (Oliver Masucci) probouzí a poznává dnešní Německo, jakož i moderní technologie. Zároveň začíná novou kariéru... Tvůrci mj. nechali Masucciho namaskovaného jako Hitlera korzovat po ulicích a natáčeli reakce lidí. Wnendt má za sebou film o neonacismu Bojovnice (2011) a specifická Vlhká místa (2013). I kdyby jeho novinka nebyla až tak kvalitní coby film, "výživná" by mohla být dost.
Míra natěšenosti: 65 %

Oliver Masucci v civilu. Od Robin Weigelt (Vlastní dílo) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat