Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 3. března 2016

Premiéry 9. týdne

Ave, Caesar! (Hail, Caesar!, režie Ethan a Joel Coenovi)
Komedie odehrávající se v roce 1951 nahlíží prostřednictvím "žehliče problémů" z fiktivního filmového studia Capitol Pictures Eddieho (Josh Brolin) na každodenní problémy hollywoodských režisérů s filmovými hvězdami a natáčením vůbec. V době, kdy Hollywood chrlil westerny, spektákly s náročnými choreografiemi a monumentální historické velkofilmy, se ve "skutečném" světě řešila studená válka a druhá Rudá panika. Největší výzva čeká Eddieho, když je proslulý herec Baird Whitlock (George Clooney) uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! unesen tajemnou organizací. V dalších rolích Scarlett Johansson, Channing Tatum, Ralph Fiennes, Frances McDormand nebo Tilda Swinton. Zní to dobře a bratři Coenovi bývají zárukou vysoké kvality. Jenže ouha, recenzenti si stěžují na nezáživné provedení. U mě se film bohužel nevyhne srovnání se skvělým Big Lebowskim, takže nutně vyjde jako poražený, tak špatné by to nicméně být nemuselo.
Míra natěšenosti: 75 %

Josh Brolin na premiéře filmu Ave, Caesar! na Berlinale. Od www.GlynLowe.com from Hamburg, Germany (Josh Brolin - Berlin Berlinale 66) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Polednice (režie Jiří Sádek)
Moderní variace na Erbenovu baladu zaujme na české poměry málo vídaným žánrem psychologicko-mysteriózního hororu a obsazením (Aňa Geislerová, Daniela Kolářová, ale také Zdeněk Mucha, mně známý jako herec z plzeňského Divadla J. K. Tyla). Pro mě je největší vadou na kráse, že scénář psal Michal Samir. Ten napsal a zároveň režíroval excentrické Hany (2014), které mě fascinovaly technickou stránkou i hereckými výkony, avšak naprosto mě znechutily právě scénářem.
Míra natěšenosti: 60 %

Rodinka Belierových (La famille Bélier, režie Eric Lartigau)
Učitel hudby (Eric Elmosnino, jenž před šesti lety ztvárnil Serge Gainsbourga ve stejnojmenném filmu) objeví u své žačky, teenagerky Pauly (velmi slibná Louane Emera), pěvecký talent a doporučí jí účast v soutěži Radio France. Háček je v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech... Vypadá to na sympatickou komedii kombinující nekorektní humor s dojemnými emocemi, trochu ve stylu Nedotknutelných.
Míra natěšenosti: 65 %

Suburra (Suburra, režie Stefano Sollima)
Po seriálu Gomora (2014) se Sollima vrhl na adaptaci tematicky příbuzného románu Suburra. Měl možnost číst první korektury knihy a na filmové verzi začal pracovat ještě dřív, než román vyšel. Kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas, se budou točit opravdu velké peníze. Projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik, zapletený s podsvětím, mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Dokonalý plán se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh se odehrává v časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka... Podle traileru možná až moc "cool" drsné pojetí mafiánské látky.
Míra natěšenosti: 55 %

Zootropolis: Město zvířat (Zootopia, režie Byron Howard a Rich Moore)
V titulním městě vedle sebe žijí zvířata ze všech koutů světa. Optimistická strážnice Judy Hopkavá tu však zjišťuje, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. Po delší době inteligentněji vyhlížející animák pro děti, u kterého by dospělí nemuseli obracet oči v sloup. Howard režíroval filmy Bolt - pes pro každý případ a Na vlásku 1 a 2, zatímco Moore má na kontě některé epizody Simpsonů a Futuramy i celovečerák Raubíř Ralf.
Míra natěšenosti: 55 %

Žádné komentáře:

Okomentovat