Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 25. února 2016

Premiéry 8. týdne

Bohové Egypta (Gods of Egypt, režie Alex Proyas)
Nový film Alexe Proyase (Vrána, Já robot) zaujal kýčovitými postery, CGI à la Mumie a obsazením hlavních rolí "sexy chlapáky" Gerardem Butlerem (Set, ten zlý bůh) a Nikolajem Coster-Waldauem (Horus, ten hodný bůh). Už trailer pak vyjevil, že scénář z pera Sazama a Sharplesse (oba napsali Drákulu: Neznámou legendu a Posledního lovce čarodějnic) nebude zrovna nejchytřejší. Možná že jako oddychovka to nebude úplně marné.
Míra natěšenosti: 20 %

Brooklyn (Brooklyn, režie John Crowley)
Podle románu Colma Toibina natočil nepříliš známý irský režisér Crowley romantické drama odehrávající se v 50. letech 20. století, kdy se mladá dívka Ellis (Saoirse Ronan) stěhuje z irského zapadákova jménem Enniscorthy do newyorské čtvrti Brooklyn. A po čase vzhledem k událostem v rodině zase zpět. V Brooklynu si už našla lásku (Emory Cohen). Jenže doma jí do života vstoupí druhý muž (Domhnall Gleeson). Jak se rozhodne? Na můj vkus trochu unylý film, i když jistě s dobrými hereckými výkony.
Míra natěšenosti: 40 %

Saoirse Ronan v září 2015 v civilu, stále však ještě v "brooklynské" stylizaci. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Saoirse_Ronan_September_2015.jpg

Chůvák (Der Nanny, režie Matthias Schweighöfer a Torsten Künstler)
Německá komedie, která se bude hodit na víkendové dopoledne v televizi. Otec dvou dětí Clemens je v jednom kole, neboť pracuje na změně územního plánu města. Právě kvůli tomuto plánu přichází o své bydlení Rolf, jenž se rozhodne Clemensovi za účelem sabotáže vetřít do rodiny. Stává se tak chůvákem jeho dětí, což ale nebude vůbec snadný job, jelikož ti zmetci se dosud zbavili všech svých chův...
Míra natěšenosti: 20 %

Řachanda (režie Marta Ferencová)
Infantilní humor v pohádkové taškařici slovenské režisérky tamních seriálů (Ordinácia v ružovej záhrade aj.). Hrají Jan Hrušínský, Denisa Pfauserová, Bolek a Vladimír Polívkové, David Novotný, Petr Čtvrtníček a další. Hodně odpudivá záležitost.
Míra natěšenosti: 5 %

Žádné komentáře:

Okomentovat