Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pátek 19. února 2016

Premiéry 7. týdne

Ma Ma (Ma ma, režie Julio Medem)
Novinka španělského režiséra (Sex a Lucía, Chaotická Ana) stojí na hereckém výkonu Penélope Cruz v roli těhotné ženy s rakovinou prsu a s nezdolným optimismem. Můj šálek čaje to ovšem není, cítím zvláštní směs vyprázdněné almodóvarštiny a snahy o maximální patos s poselstvím.
Míra natěšenosti: 20 %

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířatek (Robinson Crusoe, režie Vincent Kesteloot a Ben Stassen)
Slovy uživatele Vančura na ČSFD: "Klasický rutinérský animák, jakých se dnes točí mraky." A že jsem jich v poslední době napočítala opravdu dost. Ztroskotavší Robinson a na ostrově žijící hodná vs. zlá zvířátka zde obstarávají laciné vtípky a gagy pro menší děti. Aspoň že na první pohled tahle belgicko-francouzská taškařice vypadá relativně půvabně.
Míra natěšenosti: 10 %

Rodinný film (režie Olmo Omerzu)
Výchozí situace: rodiče (Karel Roden a Vanda Hybnerová) odjíždějí plavit se jachtou po oceánu, doma nechávají dospívající potomky (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Ti si doma trochu vyhodí z kopýtka, zatímco rodiče čeká ztroskotání. Jsem zvědavá, jak to celé bude držet pohromadě. Ambiciózní Rodinný film na české poměry každopádně je. Rodák z Lublaně Olmo Omerzu má kromě studentských filmů na kontě hodinovou Příliš mladou noc a krátkometrážní Pevnost.
Míra natěšenosti: 60 %

Saulův syn (Saul fia, režie Laszlo Nemes)
Jestliže je Ma Ma depresivní, Saulův syn je überdepresivní. Dějištěm je totiž Osvětim, kde za druhé světové nedobrovolně pobývá maďarský Žid Saul Auslander (Géza Röhrig), příslušník Sonderkommanda. Saul chce uprostřed mašinérie průmyslového vyvražďování důstojně pohřbít svého nevlastního syna. Film už získal ceny v Cannes a na Zlatých glóbech a kritici mu předpovídají i Oscara. Pro Nemese jde o první celovečerní počin.
Míra natěšenosti: 70 %

Maďarský režisér Lászlo Nemes. Lenke Szilágyi [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

The Boy (The Boy, režie William Brent Bell)
Vcelku obstojně vyhlížející horor o chůvě Gretě (Lauren Cohan), která dostane v odlehlé anglické vesnici na starosti chlapce jménem Brahms. Rodiče o něj pečují vzorně, a to je hoch po smrti - zemřel před lety při požáru, takže k opatrování dostává Greta jeho porcelánovou verzi a seznam pravidel, která nesmí porušit (tahle část nápadně připomíná Gremlins). Jenže Greta pravidla po odjezdu manželů (pochopitelně) poruší a ve starém rozlehlém domě ji čekají horké chvilky...
Míra natěšenosti: 50 %

Zoolander No. 2 (Zoolander No. 2, režie Ben Stiller)
Pro Stillera jako režiséra mám díky Tropické bouři slabost. Ale natočit dvojku Zoolandera po 15 letech se mi nezdá jako zas tak dobrý nápad. Také se obávám, že trailer vytasil většinu trumfů v podobě nejlepších vtipů, Benedicta Cumberbatche nebo Justina Biebera. Kromě staré (teď už doslova) gardy Stillera, Wilsona a Ferella se můžeme těšit z herců na Penélope Cruz a z celebrit kromě Biebera také např. na Kim Kardashian, Macaulaye Culkina nebo Lennyho Krawitze. Snaha o vtipnou kampaň tu byla, ale smůla, ve stejné době o přízeň diváctva bojoval poněkud dravější a více cool Deadpool, který nad Zoolanderem drtivě vítězí také v kinosálech.
Míra natěšenosti: 50 %

Žádné komentáře:

Okomentovat