Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 11. února 2016

Premiéry 6. týdne

Agenti Dementi (Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo, režie Javier Fesser)
Španělský animák podle tamního oblíbeného komiksu. Mortadelo a Filemón jsou samozřejmě ti nejhorší agenti, jaké si T.I.A. (Tajná vládní agentura) mohla přát. A od toho se odvíjí vše ostatní. Humor je dosti obhroublý.
Míra natěšenosti: 10 %

Deadpool (Deadpool, režie Tim Miller)
Po dlouhých letech příprav a povedené kampani konečně přichází do kin programově "jiná" komiksová adaptace s omezenou přístupností, jejíž protagonista Wade Wilson se po experimentální léčbě svého rakovinou prolezlého těla mění ve vtipkujícího Deadpoola oblečeného do červeno-černého kostýmu skrývajícího léčbou znetvořenou kůži. V minulosti byl Wade členem speciálních jednotek, teď navíc získal superschopnost rychlého hojení, takže se z něj stává trochu netypický, avšak přece jen superhrdina. Ryan Reynolds, který zdá se za film dýchá a svou postavou žije, si napravuje komiksovou reputaci po Green Lantern (a ostatně i po X-Men Origins: Wolverine, kde mu tvůrci nedali příliš prostoru a až na konci ho nechali řádit se zašitými ústy, čímž ho připravili o to, co je na Deadpoolovi nejlepší). Trochu se bojím patosu romance s Wadeovou partnerkou v ohrožení (Morena Baccarin), režisér ani scénáristé se taky zatím neměli moc šanci předvést, ale stejně se těším velice, neboť v záplavě nadcházejících, poněkud přihloupě působících komiksových snímků Deadpool doslova září. Hlavního záporáka ztvárnil Ed Skrein. S loňským Šíleným Maxem film spojuje autor hudby, Nizozemec, který si říká Junkie XL.
Míra natěšenosti: 95 %

Natáčení Deadpoola ve Vancouveru, duben 2015. Od https://www.flickr.com/people/49347467@N05/ [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Decibely lásky (režie Miloslav Halík)
Klavírní virtuos, hudební skladatel, ale také majitel dostihových koní Miloslav Halík měl a má opravdu pozoruhodný život, během nějž ho náhody dovedly např. k práci na Amadeovi (kde učil herce hrát na hudební nástroje) nebo k roli veksláka ve filmu Bony a klid. A k psaní scénáře a režii Decibelů lásky, což měl být původně Discopříběh 3, se dostal... nu, soudě na základě ukázek a prvních ohlasů mohu napsat, že jako slepý k houslím. Příběh totiž vypadá jako velká slátanina, kde defilují různé postavy za doprovodu popové hudby. Pro nás Plzeňáky bude samozřejmě zajímavé sledovat známá místa, kde se film natáčel, ale to je asi tak vše. Hrají Rudolfové Hrušínští ml. a nejml., Lucie Vondráčková, Filip Cíl, Iva Janžurová, Roman Vojtek nebo fotbalista Pavel Horváth.
Míra natěšenosti: 5 %

Taxi Teherán (Taxi, režie Jafar Panahi)
Autorský film uznávaného íránského režiséra. Panahi tu sám hraje, resp. je taxikářem - film totiž natočil (během svého nuceného "domácího" vězení) tak, že do auta dal malou kameru a točil pasažéry. Výsledek má prý překvapivě velkou výpovědní hodnotu o současném Íránů, dle ukázek mu nechybí humor a byl oceněn Zlatým medvědem na Berlinale.
Míra natěšenosti: 70 %

Režisér Jafar Panahi. By Jafar_Panahi,_Cines_del_Sur_2007-1.jpg: Cines del Sur Granada Film Festival from Spainderivative work: César - This file was derived fromJafar Panahi, Cines del Sur 2007-1.jpg:, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22392610

Žádné komentáře:

Okomentovat