Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 17. března 2016

Premiéry 11. týdne

Anomalisa (Anomalisa, režie Charlie Kaufman a Duke Johnson)
Animovaná novinka originálního scénáristy a režiséra Charlieho Kaufmana byla financována přes kampaň na Kickstarteru. Vypráví o životním motivátorovi Michaelovi (namluvil ho David Thewlis), jenž sám prochází krizí středního věku. Pak potká obchodní manažerku Lisu (Jennifer Jason Leigh, nedávno zazářivší v Osmi hrozných), která se vymyká z uniformity ostatních lidí. To, co Michaelovi vrací chuť do života, Lisu naopak trápí - chtěla by být normální... Nominace na Zlatý Glóbus a Oscara film neproměnil, získal "jen" cenu Los Angeles Film Critics Association. Zajímavostí je, že kromě ústřední dvojice namluvil všechny ostatní postavy jediný herec, Tom Noonan.
Míra natěšenosti: 60 %

Dvojníci (režie Jiří Chlumský)
Co se stane, když se vymění zloděj-sukničkář se spořádaným a nudným středoškolským učitelem (obě postavy v podání Ondřeje Sokola)? Samozřejmě se strhne lavina omylů a bláznivých situací. Dále hrají Jakub Kohák, Jitka Schneiderová nebo Simona Krainová. Režisér Jiří Chlumský má na kontě převážně televizní seriály, mj. Ošklivku Katku, Kriminálku Anděl nebo Ohnivý kuře, z filmů pak 7 dní hříchů nebo Martin a Venuše. Jako oddychovka v televizi by to nemuselo být zlé.
Míra natěšenosti: 15 %

Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3, režie Jennifer Yuh a Alessandro Carloni)
V pokračování animovaného hitu se objeví ztracený biologický otec hlavního hrdiny, se kterým Po (Jack Black) odcestuje do tajného pandího ráje, kde vegetují další členové široké černobílé rodiny. Idylku naruší Kai, padouch s nadpřirozenými schopnostmi, jenž proletí Čínou jako vichřice a začne porážet všechny mistry kung-fu. Po musí dokázat nemožné: naučit vesnici plnou legraci milujících, těžkopádných bratří umění kung-fu. Jennifer Yuh režírovala už dvojku Kung Fu Pandy.
Míra natěšenosti: 50 %

Můj král (Mon roi, režie Maïwenn)
Tony (Emmanuelle Bercot, za tuto roli oceněná v Cannes) po nehodě na lyžích rekapituluje svůj bouřlivý vztah s Georgiem (Vincent Cassel). Maïwenn byla a je herečkou (mj. ztvárnila mimozemskou zpěvačku v Pátém elementu), stačila už ale zrežírovat i několik u nás zřejmě nepříliš známých filmů (za Polisse z roku 2011 získala Cenu poroty na MFF v Cannes).
Míra natěšenosti: 50 %

Maïwenn a Emmanuelle Bercot na loňském festivalu v Cannes. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Totem vlka (Lang tchu tcheng, režie Jean-Jacques Annaud)
Slavný režisér (Jméno růže, Milenec, Sedm let v Tibetu, Dva bratři) natočil ve francouzsko-čínské koprodukci film podle knižní předlohy Jiang Ronga. V době kulturní revoluce se mladík Chen Zhen (Shaofeng Feng) ocitá ve Vnitřním Mongolsku, kde má (podobně jako další vzdělanci) z nařízení shora "učit" místní nomády. Hlavní hrdina je fascinován vlky, kteří ve stepi žijí, a rozhodně se vzít jedno mládě a vychovat ho. Rovnováha soužití člověčího a vlčího společenství je ale narušena...
Míra natěšenosti: 55 %


Jean-Jacques Annaud prezentuje film Totem vlka ve Štrasburku v únoru 2015. Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons - cc-by-sa-3.0 [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Trabantem do posledního dechu (režie Dan Přibáň)
Už počtvrté přichází Dan Přibáň s dokumentem o cestě svojí a dalších šílenců trabanty napříč... nějakými cizokrajnými krajinami. Ale jo, občas není špatné se pokochat eskapádami nezodpovědných dobrodruhů. Na Startovači vybrali účastníci expedice a zároveň filmaři neskutečných 2 814 415 Kč.
Míra natěšenosti: 45 %

Žádné komentáře:

Okomentovat