Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

neděle 7. září 2014

Premiéry 37. týdne

Poněkud skoupý filmový týden (jak na počet snímků, tak jejich očekávanou kvalitu). Ale pojďme na to!

Dárce (The Giver, režie Phillip Noyce)
Po Divergenci tu máme další sci-fi utopii zacílenou na teenagery (asi aby si ukrátili čas před třetími Hunger Games). Noyce natočil filmy lepší (Rabbit Proof Fence, Vysoká hra patriotů, Úplné bezvětří), průměrné (Salt, Sběratel kostí) i špatné (devadesátková splácanina jménem Svatý mě natolik zhypnotizovala, že jsem ji nakonec - byť s přepínáním - dokoukala, a byl to tedy nezapomenutelný "zážitek"). Každopádně jeho novince dodávají punc prestiže Jeff Bridges a Meryl Streep.
Míra natěšenosti: 30 %

Herci a režisér Dárce na newyorské premiéře, intenzivně snímáni chytrými telefony. Zleva Meryl, Brenton Thwaites, Odeya Rush, Cameron Monaghan, za ním v bílém Katie Holmes, dále Taylor Swift, holčička v bílém je Emma Tremblay a hned vedle režiséra stojí scénáristka Lois Lowry. Od aphrodite-in-nyc [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Lepší teď než nikdy (And So It Goes, režie Rob Reiner)
Další film, ve kterém zaujmou hlavně jména dvou velkých filmových hvězd - variaci na komedie Lepší pozdě nežli později a Lepší už to nebude (tak, a teď už se v tom nikdo nevyzná!) zde rozehrají Michael Douglas a Diane Keaton (ti se společně ve filmu objeví poprvé). To okaté kopírování námětu mi dost vadí. I když režisér Reiner, který má na kontě Když Harry potkal Sally, by vzdor sestupné tendenci své kariéry mohl být zárukou alespoň ucházející kvality. Nejvíc mě zajímá, zda Douglas dokáže být stejně neodolatelně nesnesitelný jako Nicholson.
Míra natěšenosti: 45 %

Pošťák Pat (Postman Pat: The Movie, režie Mike Disa)
Jó, pošťák Pat. Tak ten mě úplně minul. A v českém znění bych si neužila ani originální dabéry zvučných jmen (David Tennant, Rupert Grint, Jim Broadbent).
Míra natěšenosti: 5 %

Ztracen 45 (režie Josef Císařovský)
Hraný dokument o Josefu Čapkovi (Saša Rašilov) zaměřený na pátrání jeho manželky (Taťjana Medvecká) po možném poválečném osudu významného malíře. Trailer je fakt divný, nezbývá tedy než doufat, že režisér Císařovský to zvládnul se ctí, podobně jako čtyři roky starou Nekonečnou pouť Josefa Čapka.
Míra natěšenosti: 40 %

Žádné komentáře:

Okomentovat