Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

neděle 21. září 2014

Premiéry 39. týdne

Equalizer (The Equalizer, režie Antoine Fuqua)
Trailer slibuje poctivou žánrovku, v níž se bývalý člen elitního vojenského komanda (Denzel Washington) "kvůli jedné holce" (Chloë Grace Morez) rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Washington získal Oscara za roli v jiném Fuquově filmu, Training Day (2001), režisér už ovšem natočil i slabší bijáky, např. Krále Artuše (2004) a Pád Bílého domu (2013). V jedné z menších rolí se objeví rodilý pražák Vladimír Kulich.
Míra natěšenosti: 55 %

Režisér Antoine Fuqua. Od Antoine_Fuqua.jpg: Nicogenin derivative work: Beao (Antoine_Fuqua.jpg) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Plán (režie Benjamin Tuček)
Dokument o politice, developerství a rozkrádání veřejných prostředků. Ústředním bodem je zde Bémův územní plán Prahy, později nahrazený Metropolitním územním plánem. Dá se čekat dosti depresivní (a poučná) podívaná nejen pro urbanisty a "fanoušky" Pavla Béma... Hodí se ale spíš do televize.
Míra natěšenosti: 50 %

Odborný dohled nad východem Slunce (režie Pavel Göbl)
Originálně pojatý "eastern" o třech bývalých vězních, kteří narazí na svého starého známého, příslušníka StB (Jiří Lábus), a rozhodnou se mu po desetiletích pomstít. Režisér doposud točil ne zrovna s nadšením přijímané filmy (Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí nebo Veni, vidi, vici).
Míra natěšenosti: 40 %

Výchozí bod (I Origins, režie Mike Cahill)
Mike Cahill má zatím na kontě pouze námětově nevšední sci-fi drama Jiná země, které získalo Zvláštní cenu poroty na festivalu Sundance. Také Výchozí bod spojuje prvky sci-fi s psychologickým dramatem. Na MFF Karlovy Vary, kam s tímto filmem přijel představitel hlavní postavy Michael Pitt, byl snímek diváky přijat dobře.
Míra natěšenosti: 65 %

Uvedení filmu Výchozí bod na festivalu Sundance. Zleva herci Steven Yeun, Astrid Berges-Frisbey, Brit Marling a Michael Pitt, vedle něj režisér Mike Cahill. Od PunkToad from oakland, us [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Žádné komentáře:

Okomentovat