Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

neděle 14. září 2014

Premiéry 38. týdne

Dřív než půjdu spát (Before I Go to Sleep, režie Rowan Joffe)
Od režiséra nevím, co čekat, trailer spíše průměrný, zaujalo mě hlavně obsazení (Kidman, Firth, Strong).
Míra natěšenosti: 55 %

Fízlové, hajzlové (Wrong Cops, režie Quentin Dupieux)
Tak pozor, v tomhle bizarním dílku hraje Marilyn Manson. A sice se vžil do role emo teenagera. O hudbu se ovšem, stejně jako u svých předešlých divnofilmů, postaral režisér Dupieux, resp. jeho muzikální alterego Mr. Oizo. Těžko říct, jak moc (ne)stravitelná komedie z toho vzešla, každopádně trailer pobavil.
Míra natěšenosti: 50 %

Točí svérázné filmy, jmenuje se Quentin, ale Tarantino to není... Kdo to je? No přece Dupieux! Georges Biard [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Labyring: Útěk (The Maze Runner, režie Wes Ball)
Díky dvojtečce v českém názvu se film tváří jako sequel, ale jde o (zatím?) první snímek podle knižní předlohy Jamese Dashnera (autor stihl napsat už další tři knihy navazující na původní The Maze Runner z roku 2007 , která nyní vyšla v češtině). Výchozí situace připomíná Kostku a jí podobné mysteriózní thrillery. Hrdiny jsou, jak je dnes v módě, teenageři ztvárnění spíše neznámými herci (jedním z těch proslulejších je Thomas Brodie-Sanster alias roztomilý klučina z Lásky nebeské alias Jojen Reed ve Hře o trůny).
Míra natěšenosti: 45 %

Místa (režie Radim Špaček)
Další ze stále rostoucí řady českých snímků, jejichž hrdinové (v tomto případě dva devatenáctiletí hoši v podání Vladimíra Polívky a Jana Ciny) "moc nevědí, co si se svými životy počít". Tento počin doprovází vskutku geniální slogan "Být mladý je nebezpečné". Radim Špaček zaujal především Pouty (2009).
Míra natěšenosti: 35 %

Nymfomanka, část I. (Nymph()maniac: Volume 1, režie Lars von Trier)
Nymfomanka, část II. (Nymph()maniac: Volume 2, režie Lars von Trier)
Činnorodá hrdinka se nám vrací do kin v "necenzurované" verzi! Podle mě zbytečně, protože hodina a půl navíc zaplněná hlavně pornem nemůže dojem z filmu (který byl u mě velmi dobrý, viz recenze) nijak zásadně změnit, a když, tak spíš k horšímu (ono jaksi všeho moc, a názornosti obzvlášť, škodí). Stručný a úderný pornotrailer pro zájemce zde (některé záběry byly ovšem k vidění už v původní Nymfomance).
Míra natěšenosti: 40 %

Slovensko 2.0 (režie Martin Šulík, Juraj Herz, Peter Krištúfek, Peter Kerekes, Ondrej Rudavský, Zuzana Liová, Viera Čákanyová, Iveta Grófová, Mišo Suchý, Miro Jelok)
U sousedů s rozpaky přijímaný povídkový film, který má být jakýmsi dárkem k dvaceti letům samostatné existence Slovenska.
Míra natěšenosti: 15 %

Zůstaň se mnou (If I Stay, režie R. J. Cutler)
Docela ambiciózní drama s Chlöe Grace Moretz (Kick Ass nebo Temné stíny) v roli sedmnáctileté violoncellistky. Předloha spisovatelky Gayle Forman letos vyšla v češtině a asi hlavně díky filmu už je vyprodaná.
Míra natěšenosti: 60 %

Žádné komentáře:

Okomentovat