Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 8. prosince 2014

Premiéry 50. týdne

Hobit: bitva pěti armád (The Hobbit: The Battle of the Five Armies, režie Peter Jackson)
Bude to "velké" a opět to přizabije ducha Středozemě. LOTRa miluju, dosavadní Hobity jsem taky dala, ale oba díly mi stačilo vidět jednou - finální trvá naštěstí už "jen" 2 hodiny 24 minut. Taková konzumní zábava je to. Otázka: pročs to takhle udělal, Jacksone? Odpověď: kvůli prachům!
Míra natěšenosti: 50 % (hlavně chci vědět, jak dopadne ten uhozený milostný trojúhelník elf-elfka-trpaslík)

Ostře sledovaný film. Třetí Hobit na letošním Comic Conu - zleva Peter Jackson, Philippa Boynes, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Luke Evans a Lee Pace. Od Neon Tommy [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Příběh Marie (Marie Heurtin, režie Jean-Pierre Améris)
Isabelle Carré jako řádová sestra, která si vezme na starost od narození nevidomou a neslyšící dívku. Podle skutečného případu, který se stal koncem 19. století. Oproti Hobitovi už z ukázek tu myšlenkovou hloubku - byť to nebude úplně lehká podívaná.
Míra natěšenosti: 55 %

Raluca (režie Zdeněk Viktora)
Film noir po česku? Zdeněk Viktora, který zatím točil studentské filmy, je každopádně odvážlivec. V hlavních rolích Jan Dolanský, David Novotný a Malvína Pachlová. Trailer se poněkud topí v klišé.
Míra natěšenosti: 50 %

Žádné komentáře:

Okomentovat