Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

neděle 14. prosince 2014

Premiéry 51. týdne

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (Night at the Museum: Secret of the Tomb, režie Shawn Levy)
Pět let po dvojce se do kin chystá třetí Noc v muzeu. Pro Bena Stillera mám hlavně díky Tropické bouři slabost, ovšem tohle si i napotřetí nechám ujít. Letos zesnulí Robin Williams a Mickey Rooney tu ztvárnili jedny ze svých posledních rolí. Udivuje mě, že na ČSFD ani IMDb (zatím) není v hereckém osazenstvu uveden Tom Cruise, kterého jsem v traileru vzdor namaskování poznala jako jeskynního muže.
Míra natěšenosti: 15 %

Sněhová královna (Sněžnaja koroleva, režie Vlad Barbe a Maxim Svešnikov)
Noc v muzeu se tak na první letmý pohled možná netváří, ale je určena zhruba pro stejnou věkovou skupinu jako tato ruská animovaná pohádka. Vlastně Sněhová královna působí inteligentněji nežli Noc v muzeu, i když do drsné poetiky pohádek H. Ch. Andersena má asi stejně daleko jako k svérázu Mrazíka - působí prostě jako klasický americký animák. Film k nám do kin přichází s dvouletým zpožděním, mezitím už vzniklo pokračování.
Míra natěšenosti: 15 %

Šťastná (režie Eva Toulová)
Tak prý romantická komedie. Spíš mi Šťastná připadá jako pokus o kritiku poměrů v herecké branži říznutý zápletkou à la Lenka Lanczová. V traileru to vše vyznívá dosti lacině (a přesto mnohem lépe než nedávné Modelky s. r. o.). Film natočila 24letá režisérka podle své vlastní knihy z r. 2011. Hrají Andrea Daňková, David Kraus, Aneta Krejčíková, Jan Hrušínský nebo Ljuba Krbová. A culí se tam Sámer Issa.
Míra natěšenosti: 5 %

Žádné komentáře:

Okomentovat