Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 22. prosince 2014

Premiéry 52. týdne

EXODUS: Bohové a králové (Exodus: Gods and Kings, režie Ridley Scott)
77letý Ridley už mě dokázal nadchnout (Vetřelec), celkem potěšit (Gladiátor, Hannibal, Království nebeské) i totálně zklamat (Prometheus). Každopádně Starý zákon à la Scott bude obrazově podmanivou a epickou záležitostí. Christian Bale se představí jako Mojžíš, Joel Edgerton (Velký Gatsby) jako Ramsese, v dalších rolích se objeví např. Ben Kingsley (ten si Mojžíše sám zahrál v r. 1995 zahrál v TV filmu Bible - Starý zákon: Mojžíš), Sigourney Weaver a John Turturro. V traileru (č. 2 na ČSFD) mě zaskočil úvod doprovázený skladbou Midnight od Coldplay - fakt divná kombinace; jiank ovšem hudbu pro film jako takový měl na starosti Alberto Iglesias (často se podílel na Almodóvarových počinech).
Míra natěšenosti: 65 %

Od Siebbi (Christian Bale) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Hodinový manžel (režie Tomáš Svoboda)
První celovečerák Tomáše Svobody má standardně slušné obsazení (Novotný, Polívka, Matásek), ale jinak nezbývá než se výsledku bát, jak už to tak u většiny nových českých komedií (a českých filmů posledních let vůbec) bývá. Námět sám bohužel svádí k prvoplánové "legrandě". Druhé Do naha! z toho nekouká, už kvůli Davidu Novotnému ale nelze Hodinového manžela předem zcela zavrhnout.
Míra natěšenosti: 25 %

Paddington (Paddington, režie Paul King)
Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Nicole Kidman, Julie Walters, Jim Broadbent a jeden CGI medvěd s hlasem Bena Whishawa (Parfém: Příběh vraha). Zřejmě jeden z přeci jen inteligentnějších filmů pro děti; hlavní hrdina s typickým červeným kloboučkem je v Británii hodně populární, čímž se vysvětluje hvězdné obsazení snímku.
Míra natěšenosti: 20 %

Žádné komentáře:

Okomentovat