Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

úterý 3. února 2015

Premiéry 6. týdne

Big Eyes (Big Eyes, režie Tim Burton)
Burton se po letech konečně vydal tematicky a stylově jiným směrem. V hlavních rolích jeho novinky o skutečně žijící malířce Margaret Keane (nar. 1927) navíc figurují herci, s nimiž dosud nepracoval (Amy Adams, Christoph Waltz). Zápletka se točí okolo Margaretiných obrazů s postavami vyznačujícími se velkýma "srnčíma" očima, které její manžel Walter vydával za své a vydělával na nich. Bohužel to působí nejen neburtonovsky (což by samo o sobě nevadilo), ale také poněkud nemastně, neslaně.
Míra natěšenosti: 50 %

Bílý Bůh (Fehér isten, režie Kornél Mundruczó)
Výjimečně se do naší kinodistribuce dostává maďarský film, a to o psovi, ze kterého se stane bezdomovec a postaví se do čela místní (tj. budapešťské) psí vzpoury proti lidem. Haf!
Míra natěšenosti: 60 %

Jupiter vychází (Jupiter Ascending, režie Andy Wachowski a Lana Wachowski)
Minulý snímek Wachowských (Atlas mraků) považuji za slušný, bohužel výchozí zápletka jejich nového počinu a ztvárnění hlavního mužského hrdiny Channingem Tatumem ve mně zrovna důvěru, natož pak nadšení nevzbuzují. Hrdinka předurčená k velkým činům... bla bla... zápas o osud lidské rasy i vesmíru... bla bla. Mila Kunis jako Jupiter to nejspíš utáhne, ale hlavně - všichni jsme zvědaví, jak tentokrát umře Sean Bean.
Míra natěšenosti: 55 %

"Mila Kunis (7587126670)" by Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America - Mila KunisUploaded by maybeMaybeMaybe. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mila_Kunis_(7587126670).jpg#mediaviewer/File:Mila_Kunis_(7587126670).jpg

Nezlomný (Unbroken, režie Angelina Jolie)
Tak prej je to nuda. A to přes to, že život atleta a válečného hrdiny Louise Zamperiniho (jehož si zahrál Jack O'Connell) byl zřejmě všechno, jen ne nudný. A také navzdory výpomoci bratrů Coenových se scénářem. No, třeba Angelina, které už v r. 2011 natočila drama V zemi krve a medu, svými režijními schopnostmi nadchne do třetice - na příští rok totiž chystá romantiku By The Sea. V hlavních rolích? Brad a Angelina (jako fakt).
Míra natěšenosti: 50 %

Skutečný Louis Zamperini si v roce 1943 prohlíží díru v trupu svého bombardéru Super Man. Od neznámý (http://ww2db.com/images/person_zamperini4.jpg) [Public domain], prostřednictvím Wikimedia Commons

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, režie Paul Tibbitt a Mike Mitchell)
SpongeBob se na suchu setká s padouchem ztvárněným Antoniem Banderasem... Na seriál jsem nikdy nekoukala; trailer je přehlídkou vtípků od povedených po slabší.
Míra natěšenosti: 15 %

Tři srdce (3 coeurs, režie Benoît Jacquot)
Režisér Jacquot začal svou kariéru asistováním Bernardu Borderiemu při natáčení jednoho z filmů o Angelice. Ve svých vlastních, u nás nepříliš známých snímcích, se také často uchyluje k romantickým zápletkám. Jeho novinka má přímo telenovelovitou výchozí situaci - On (Benoît Poelvoorde) potká Ji (Charlotte Gainsbourg), domluví si spolu schůzku, ale On na ni nedorazí, jelikož ho postihne infarkt, ehm. Jak poznamenala ve své recenzi Mirka, celé neštěstí se tedy odvíjí od toho, že si ti dva nevymění telefonní čísla. Na Facebooku se zřejmě taky nenajdou. On nakonec pozná její sestru (Chiara Mastroianni, dcera Marcella Mastroianniho a Catherine Deneuve) a vezme si ji za ženu, aniž by věděl (WTF?!), kdo je její sestra. Pak se tedy v rodinném kruhu konečně sejdou (matku hraje Catherine Deneuve) a bude to asi malinko dramatické...
Míra natěšenosti: 40 %

Žádné komentáře:

Okomentovat